16 november 2009

Föräldrastegen


Varit på föräldrastegen i dag som dom startat här i kommunen. Riktigt nice var det och himla bra ledare och härliga deltagare, skit bra grupp tycker jag. Några kända ansikten och någon man aldrig sett. Snacka om en härlig grupp alltså, stegen är väl sex gånger så vi har fem gånger kvar på den och den avslutas någon gång i Januari.
Ni som missat det så kastar jag ut länken som var med på helahalsingland.se så kan ni ju kolla in där. Står lite info!
http://helahalsingland.se/startsida/1.1451162

Ny vecka och nya tag och det ser lovande ut fläckvis måste jag säga... trött på sjuka kidds. Tycker så synd om dom var sjuk ständigt tycker jag nu sista tiden, Liam är ju inte bra ännu heller riktigt, fortfarande förkyld och det har han ju varit i två veckor nu och Emil också tidigare här varit sjuk som gick över för att åter komma tillbaka, så när Emil somnade här för natten vid halv tio så hade han fått alvedon eftersom han hade strax över 39 i feber, men misstänkte redan i går kväll när vi låg i sängen och myste att nu blir det väl nå för han hosta så passa och lät så hes när han hostade och varit hes i dag också och så kom det här! Så nu känns det långvarigt eftersom vi är inne på vecka tre med det här nu.
Dagis tajm var det för juvelerna små i dag och det hade gått så bra när vi hämtade dom klockan fyra, se hur det är i morgon då när dom båda skall väg igen. Så jag hoppas Emils feber kanske bara har att göra med att det är något tillfälligt typ en tand eller nå. Så vi får väl se om det blir dagis för dom små.

Upp blir det hur som helst för att väcka Sanna till skolan, usch jobbigt med trötta föräldrar på morgonen och en trött dotter. Passar inte ihop det men får var och en ta det lilla lugna och vakna till liv på sitt sätt då brukar det gå bra.

I morgon utvecklingssamtal med Oskar på skolan, kul!!!! Fan grabben går liksom i första klass och det skall bli så spännande se hans utveckling, eftersom jag vet hur han är bedömd sen dagis och från förskoleklassen. Men han gör verkligen framsteg det märker man här hemma, super duktigt och verkligen försöker och tycker att det är kul. Ja menar så länge viljan och att det är kul finns, då finns det ju bara möjligheter. För har man det lite tufft så är det ju viktigt att det är kul i varje fall, annars tappar man ju lätt allt. Så det blir spännande!!!

Nepp nu skall jag fixa klart lite och hoppa i säng....

Sov gott !

4 kommentarer:

  1. Du har aldrig funderat på om ni har mögel eller kraftig fuktskada i huet kanske??? Det kan göra barn och även vuxna mycket sjuka. Inte för att vara taskig..utan det var bara ett tips. Hoppas du inte tog det som kritik!! Har en vän som hade mögel i sitt hus och hennes dotter var ständigt sjuk. Det tog om hela tiden. Men efter att dom fått bort möglet så är aldrig hon sjuk.
    Take Care!

    SvaraRadera
  2. Anonym: Jo jag vet hur det är att bo i ett mögelhus, bodde i ett sånt under år -98 och Sanna hade ständiga ögoninflammationer o.s.v och Antecimex kontaktades och han råde att flytta snarast!
    Men jag tror inte att det är så här, pojkarn i denna familj har under alla år dom varit små varit ofta sjuk med förkyldningar, sen är alla pojkar öronbarn också och tendens till astma då alla har användt inhalator och lite sånt här.. Så detta är något annat som hänger ihop som typ, pojke och småbarnsperiod dom verkar vara utsatta och sen får man inte glömma bort att barn som är på dagis blir ofta sjuk också.

    Så i detta fall tror jag ej på Mögelskador.

    Take care you too!

    SvaraRadera
  3. Ett annat tips: röker någon inomhus eller har rökt där tidigare, det kan vara en stor bov i dramat!

    SvaraRadera
  4. Ja gud ja nog vet man vad rökningen gör allt, fy tusan.

    SvaraRadera