20 februari 2010

Risgrynsgröt!


Hmmm... e då nå lustigt med Liam och risgrynsgröten...

Liam har alltid tyckt om risgrynsgröt och nu köpte vi här omdagen för det var ett tag sen vi hade det hemma. Så glad var han Liam i går när han fick Risgrynsgröt (från Lidel) kanel, socker och Mjölk (från Lidel) ganska snabbt efter ca tio minuter uppträder ett ca 4 cm i diameter stort röd rodnade en reaktion och man blev så här men du... nej nu blir det väl något som sit när han fick Ipren då vi fick in i ambulans fast den gången blev det blåsor.
Men efter en halvtime så var det här borta och i dag när han sovit middag första gången så fick han även då risgrynsgröt, mjölk, kanel och socker och samma sak uppträder igen, fast denna gång var det halsen som blev utsatt och lika stort efter tio minuter och försvann efter en halvtime.

Så nu undrar man ju vad det här är, är det en allergisk reaktion det med (?) det verkar ju som så gör det. Så nu törs man ju inte ge honom något av det heller och nu blev det liskom många olika saker så vad av dessa fyra saker är det tro. Någon som har någon teori (?)

Hoppas på många svar!

5 kommentarer:

  1. Ge enbart risgrynsgröten utan socker eller kanel en gång och se vad som händer då...får han det i alla fall så är det ju något i gröten...får han det inte så tillsätt kanel nästa gång...

    SvaraRadera
  2. ja för något av det måste det ju vara, tänkte just vad som är vanligast av det man inte tål. Mjölk är han testad på och det tål han så, sen kan ja ju tillägga att han senast dagarna och i dag har feber, enormt fökyld och hostigt och har en temp på 40,1.

    SvaraRadera
  3. Många gånger när det gäller födoämnes allergi måste det vara en "korsning" (en kombination av två-tre produkter) för att en allergisk reaktion ska utlösas. Men prova med utslutnings metoden (en och en) först och sedan att kombinera två.

    Men en korsningsreaktion kan utlösas av att man äter en sak och nånting annat en timme senare så tänk på att låta det gå en stund mellan

    SvaraRadera
  4. Ja precis, tack så mycket. Det skall jag göra!
    Tack!

    SvaraRadera
  5. hej! min dotter fick så av kanel när hon var yngre.men nu har de försvunnit.

    SvaraRadera