13 januari 2010

112!!!!

Hua vad rädd vi var i går kväll oj alltså... riktigt rädd och riktigt otäckt var det.

Kiddsen somnade tidigt i går kväll och fram emot tidpunkt vi själva tänkte hoppa i säng så vaknade Liam jätte varm o.s.v han fick naturligtvis komma ner och kollade temp och den låg på runt 39,5 trött var han så jag tänkte men då får han Ipren så då fick han det de gick några minuter så började han hålla på med sina öron och blev lite arg och låg och sparkade med benen och fäktade på och höll på med öronen och runt om öronen. Tänkte nääää nu har han öroninflammation igen och örvärk då. Men han börja klia i ögonen runt näsa och lite här och där.

Så vi tog honom och gick inte till köket och båda säger, men du hur han ser ut. Titta vad det blåsar upp på han. Det såg ut som om han ramlat i brännnäslor det här vita som blir och svälld. Han klia som tusan och det blev mer på kroppen och överallt, ringde 1177 plats ett i kön. Vilken tid, Liam blir sämre börjar klia ännu mer och kroppen täcks av dessa vita stor blåsor och han sväller i kroppen och börjar klia på halsen och intuti munnen. PANIK!!!!!! 112 blev samtalet och ambulans fanns i Edsbyn så jag pratade med 112 med alla uppgifter plus jag fick prata med akut sjuksköterska och panik ja ni måste skynda er han kliar så i munnen och halsen... det måste gå fort skrek jag!!!!! Ambulansen rullar ner för backen här och dom kommer in. En allergiskreaktion, han får tio tabbleter betapred här hemma med Ambulansen och vi packar ordning lite medans dom har kontakt med akuten i Bollnäs. Ambulans två tillkallas och kommer också på platsen och dom kommer göra följe åt i fall att det händer Liam något yttligare i Ambulansen och två personal vill vara med mej och Liam där bak.

Litet hjärta, vad rädda vi var. Lämnar gården med blåljus och man kollar puls och satraktion det ser bra ut. Tycker vi åker så fort och man kollar ständigt honom som börjar bli slö och trött och stirrar mest. Åååå om vi kunde vara framme!!!

I söräng försämras han, han syresätter sej dåligare och puls sjunker... ambulansen passerar sörängsmarknad i 230 blås och ambulans ringer akuten igen och berättar han är sämre och narkos kallas till akuten och medicin läkare står redo och ambulansen redo ge honom något om han blir lite sämre. Han ändrar färg på fötter och sväller mer i händer o fötter. Usch pankik!!!!

När vi kommer ner möts vi av läkare och personal, redo ta hand om honom. Han får andas i mask och får mera betapred, tavegyl o.s.v och så småningom så förbättras han. Hans kropp är i stället röd och det ser ut som om han skulle bränt sej i solen och han börjar röra på sej och klättra och ser klart bättre ut. Observation ett tag och samtal med läkaren Peter Hammarström (underbara läkare) sen får vi åka hem med lite medicin hem i fall det blåsar upp igen den kommande stunden och dagarna.

Orsaken till detta är IPREN som han regerade så på, för tidpunkten då han fick juice att dricka och tiden tills detta är för lång och Peter säker på IPREN så nu blir inget mera ipren i detta hus och försäkerhets skull så inga jucie produkter.

I dag mår Liam bra och ligger för tillfället och sover middag!!!


Lilla prins vad du skrämmde oss!!!

14 kommentarer:

  1. Jag kan bara tänka mig hur du kände!!! Usch,vad hjälplös man är!!
    kramar till er =)//Jessica

    SvaraRadera
  2. Men Linda så hemskt. Så rädda ni måste varit. Barnen är det bästa man har...

    SvaraRadera
  3. Ja det finns väl inte ord att beskriva det man kände igentligen... ja barnen är det bästa man har. Så skönt att allt gick bra...

    SvaraRadera
  4. Men gud va hemskt.. tur att han vart bra igen=)

    SvaraRadera
  5. Hemskt :( Fick han Ipren supp?

    SvaraRadera
  6. Åh,vilken mardröm,och vilken panik. Just såna allergiska reaktioner är ju jättehemska och allvarliga.Så glad för er skull att det gick bra.
    Ha en fin dag// Kram Catta

    SvaraRadera
  7. ja det kan ju ha en fruktansvärt utgång om det vill sej illa... ja nej usch!!!! Livet är en självklarhet och ja tur det gick så bra som det gjorde.

    SvaraRadera
  8. Hej på dig.
    Hoppas allt är väl med dig och din familj.Går in här o kikar varje dag,och hoppas på nytt inlägg.
    Ha en fin dag//Catta

    SvaraRadera
  9. Hej!!
    Jodå det tuffar på det gör det, varit lite mycket och ej hunnit blogga.
    Skärpning på mej omgående!!!!!
    :o)

    SvaraRadera
  10. Saknar dina blogg inlägg....när blir det uppdatering?? :D

    SvaraRadera
  11. skall blogga lite i kväll :o)

    SvaraRadera