31 december 2009


Vill önska er alla, ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!!

26 december 2009



















Underbar Jul har vi haft verkligen och dagen före Julafton var vi även till Falun på rättegången (se tidigare inlägg) resan dit och hem gick super. Var till och med hemma tidigare än beräknat.. Gubben var in först blev lite senare vid elva så då tänkte jag att nu blir väl allt fram flyttat även när jag skall in och vitna. Men det gjorde det inte för 11.45 så hörde man på rösten i högtalaren " Linda Eriksson kallas till sal 4" panik!!! Inte lätt att komma ihåg exakt när det är 1 1/2 år sedan men jag pratade med Åklagaren innan och tänkte det här går ju bra. Så där fick man börja med att avlägga eden, som lyder Jag Linda Eriksson lovar och försäkrar på heder och samvete att jag skall säga hela sanningen, inte tillägga eller förändra o.s.v och sen började Åklagaren att tala om varför man är där och hon undrade om jag kunde peka ut vem som var vem och det var inga problem Erik till vänster och Henrik till höger.. och sen kom alla frågorna och strax efter tolv var vi klara och jag reste mej från mitt bord mitt i rummet och Mange från Åklagarens sida och så vandrade vi ut och sen avslutade vi Falun med att äta på Mc Donalds och sen bar resan hem över.

Julafton var då också så himla mysig i lugn och ro.. tänkte jag kastar ut några kort från dagen innan (kiddsen tjuvstartade) och från självaste dagen.

I dag funderar vi på om vi skall dra till Bollnäs en vända... Sanna ville ner och handla lite för hon var smart och önskade sej pengar hon och lyckades bli rikare än vad en annan är, you goo girl!

24 december 2009


Vill önska er alla en riktigt GOD JUL!!!

23 december 2009

GRATTIS!!!!

Grattis PAPPA/MOFAR/SVÄRFAR på 60-års dagen!!!!!

Älskar dej, pussar o kramar i Massor från oss!

22 december 2009

December!






























Kastar redan nu in lite kort i väntan på att bilen där ute blir varm... fick med några riktigt arga bilder på prins Emil också, tänk va arg han kan bli läll. Helt otroligt... Kolla så han spänner händerna och fötterna och fötterna... liten vän!

Sen lite bilder på dom populära Motorcyklarna, tack Inga o Farmor snacka om att dom har något att göra nu, runt runt runt! Mycket bra julklapp! Dom fick dessa när vi körde lilla Julafton i fredags.

Love my family!

Hemlagade köttbullar!


Japp det är ju helt otroligt! Här har vi gjort hemlagade köttbullar i ugnen och det gick väl bra, lite olika storlekar och lite dålig smak men annars bra. Var nästan rädd att detta slutar i köttfärsås om dom rasar isär. Mään närå, dom är då rund och fin så... blev bra för att var första gången. Uscha, tur man aldrig satsade på kock branschen i varje fall...

Lämnat pojkarna på sina ställen och i morgon bär det av mot Falun på rättgång så blir det gjort också...så hinner man handla det som fattas när man kommer hem sen. Är bara några få grejor så men lär väl vara kö på ica.

Dagen har rullat på, efter en hopplös natt. Liam vaken till fem i morse då somna han riktigt bra. Båda pojkarna så förkylda ännu och man har tappat tiden och veckorna på detta och räknar mest månader så tre månader nu då.. helt otroligt! Var till doktorn med Liam i dag och han har öroninflammation har han så det värkt hål på höger sida och vänster var då inte långt i från så han skall väl bli bättre han också nu då så man får söva på nätterna. Humöret på natten är så kort och man är så inställd på att sova så fy tusan, man blir så less. Så nu vill vi vara friska ett tag...

Nepp nu skall vi bege oss ut och hämta lite saker och kanske på ica en snabb vända för att kanske ha något gott tills i kväll, skall försöka och lägga in lite kort också här. Gjorde det på FB i går och det tog sådan tid så då orkade jag inte göra samma sak i bloggen igen...

Ha en trevlig Tisdag kväll på er så kommer nog kort inom snar framtid.

20 december 2009

53 veckor?

Jaha, nu blir man förvånad alltså!!!

Nog har man fått lära sej att på ett år är det 52 veckor... och hoppsan. I år är det 53 veckor, hur kommer det sej???? Fattar jag inte!

Bäst att aldrig svara barnen om dom frågar hur många veckor det är på ett år...

Var tog den vägen?

Helgen gick super snabbt så man undrar liksom vart tog den vägen (?)

Barnfri helg och en hel del gjort en då trots att förkyldningar o feber råder hos gubben också. Tog det bara lugnt på Fredagen med en massa gott med ost o kex o.s.v och på lördagen drog vi till Bollnäs under dagen och fixade klart alla julklappar så nu är dom färdig och det känns toppen! Överaskad av gubben med god julmat blev man på Lördag kväll också och dagen i dag har tillbringats med att handla all Julmat som behövs till Julen då dagarna före jul blir stressig så det blev ändrade planer och maten färdig och klar och skinkan griljerad o klar och varit inne i ugnen. Passat på att städa och plocka lite i dag och en lång underbar dusch och varvat med lite skotta snö också ett par omgångar och traktorn har gjort sitt.

Så nu känns det som en lugn kväll bara komma på vad vi skall äta för något i kväll, fantasi lika med noll.

Nu hör jag Emil kommit hem och Liam kommer hem om en stund, likaså Sanna!

Ha en härlig Söndag kväll på er!

17 december 2009

Huvudförhandling dagen före Julafton!

Jaaaa piss vilka tråkiga papper vi fick i postlådan i går!!! Var så arg så jag kunde faktiskt att kasta borta postlådan... vaaa Rättegång dagen före Julafton! I Falun dessutom är dom inte riktigt klok! Nääää det är dom inte tydligen!

Nu när någon av er läst första rader så tänker dom så här, ja ja Tingsrättegång igen. Sa ju det dom lyckas aldrig!
Men långnäsa på er för här kommer historian!

I slutet av Juni 2008, så lade vi ut en annons på Blocket. Till salu: Motorcykel 125:a av gammal års modell typ 80 tal.... kommer inte ihåg priset var det två, två o halvt tusen. Ja ja hur som helst.... Många ringde och någon ringde från Dalarna och var intresserad av denna och skulle komma upp.

Det gjorde dom också... ett par yngre grabbar (20-30 års åldern) motorcykel testades o.s.v och kollades igenom och köpet blev klart. En grabb tog motorcykel och bar i väg och den andre tog bilen. Klockan gick och en tid senare under dagen så ringer den här killen som köpte den och sa att den skurit ihop och står till gränsen här och dalarna. Ja menar vad skulle vi göra och frågan blev hur har han köpt. Min man sa det att vi kan ju inte ansvara för det.. han gick igenom den hos oss han testade den länge och väl och då ställer man sej frågan hur han kört??? Han ville komma tillbaka med den och ha pengarna tillbaka. Mmmm säkert skall vi betala tillbaka för något han haft sönder?? Näää verkligen inte!!!!!

Hotfulla mess började dyka upp från hans bror och hotfulla telefonsamtal o.s.v Dagen efter så satt vi tillsammans alla och åt mat. Alla barn hemma och höggravid som man var, så knacka det på dörren. Jag reste mej och gick och öppnade utanför stod killen som köpt den och hans kompis som var med upp då dom köpte den och som jag misstänkte hans bror då. Dom skulle prata med Mange. Han sitter och äter rev jag i... näää dom skulle prata nu så den här brodern gav sej inte och satte foten som ett stopp för dörren. Flytta på dej sa jag för nu skall jag stänga dörren och drog igen så kåken kunde gått i fyra delar och låste dörren.
Idioter!!!! sa jag åt Mange och ställde mej i fönstret och tittade på dom då dom hade bilen strax intill våran ytterdörr. Då sprang ena grabben fram till fönstret jag står vid och sliter tag i Emmas lilla knatte cross och bär den och jag skriker åt Mange nu tar dom lill crossen och vi ut som ett skott. Mange uppehåller den här äldre storbror och jag sliter med min tjocka mage ute Emmas cross och han som köpte den står bara och tittar på och jag kastar den på gräset, ja då drar bilen i väg och dom glömmer den här lillebror på plats och till slut upptäcker dom det och bakar tillbaka så dom höll på köra på både mej o Mange och den här lillebror och han hoppar in och så drar dom i väg.
Dagen innan ringde vi polisen om hotfulla sms och telefonsamtal och givet blev även nu när dom gjorde så här och dessutom höll på att åka där och spanna efter också. Polis på plats och man ser inte röken av grabbarna från dalarna...
Polisanmälan på allt upprättas och anmälan görs.

I går 1 1/2 år senare kommer en kallelse för Rättegång där min man då som utsatt blir målsägande och jag vittne till allt kallas vi till huvudförhandling den 23 december han halv tio på morgonen och jag halv två eftermiddagen!!!!!!
Min man försökte ändra på det hela i går men den här äldre brodern som nu är åtald för det här sitter nämligen häktad och man kan inte ändra på det hela och han är tydligen åtalad för mer och då läggs detta på det. Så tiden går ej att ändra, eller tiden dagen skulle ja vilja säga.

Så nu vet inte jag, Rättegång enda i Falun och dagen innan Julafton. Man har ingen bil o inget körkort dessutom heller! Alla barn hemma och ingen barnvakt ingen barnomsorg inget alls! Enda dagen man får pengar typ för att handla julmat så jag vet inte jag. Dom skickar hem tågbiljetter till alla, en taxi som tar oss klockan sex på morgonen till Bollnäs, hoppa på tåget byte till ett annat tåg sen någonstans och sen när tåget är framme i falun en taxi som tar oss till tingshuset. Men hur fan då med alla barn, syskonvagn och allt. Var man inte där när det börjar så skickar man polis för hämtning här... Så jag tror ja trotsar och säger att gö det da!!!!! Vi är två vuxna och sex barn med syskonvagn! Packning till dom små o.s.v

Är så jävla arg så det finns inte, så jävligt rent utsagt förbannad! Men man kan inte ändra för den äldre broder som är åtald sitter häktad OCH säger jag!!!!!

Vi skall inte kunna handla någon julmat vi då och kunna äta jul mat på Julafton bara för idioters skull!!!!

Säger då bara far och flyg vad jävligt!!!!! (Nu sitter ja och väntar på att Falun skall svara med det tutar bara upptaget och jag hinner trissa upp mej nå så vansinigt innan dom svarar)

Vad skall man göra?????????????????

14 december 2009

Snö!

Jädrar vad det snöar i dag, mysigt värre!!! Bra det för man vill ju ha lite snö till jul, så nu är det ju bara att hoppas att det ligger kvar också och det får gärna komma mer. Så himla fint sen när det är mycket snö och allt är upplogat så det går att gå, då får gärna snön stanna kvar och det behöver inte vara så kallt för då vill ingen en då vara ute.

Oj inte bloggat sen i Fredags heller... vet inte men tappat datan en aning tycker jag för det blir bara så korta stunder men det är väl för att tiden inte räcker till och det är ständigt så mycket annat. Helgen gick i en rasande fart... Fredag kalas hos Simon och sen hade vi alla kidds hemma i helgen och på Lördagen var vi på lucia show eller vad det heter på stallet, jätte fint var det men tyvär så bröt några av oss upp inne på andra delen. För Emil hade ingen ro alls att titta på hästar och de och Liam däremot satt som ett ljus han och bara tittade... otroligt snäll att ha med. Medans Emil skall klättra upp och ner och byta plats och springa fram och tillbaka så det var lite rörigt var det. Så vi gick sen hem och inväntade dom andra och fixade ordning lite kvällsmat och det. Trodde jag skulle frysa ihjäl på vägen hem först gå dit och sen kallt inne i tältet och sen gå hem, brrrr så ja frös.
Söndagen tillbringade vi bara hemma och gjorde inget speciellt förutom det vanliga som tillhör. Tvätta o städa då förstårs...

Ååå vips blev det Måndag igen och ny vecka, kiddsen till skolan och små pojkarna till dagis så. Sen var det dags för del 3 på föräldra stegen och halva tiden gått och nu är det bara den andra halvan kvar och den blir i Januari.

Trök som tusan också, pojkarna sover och ja glömde ge host medicin för dom är hostigt på natten och förkyld på dagarna drygt!!! Ger ju sej aldrig, måste vara två månader nu om inte längre!!! Verkar aldrig bli frisk!

Nu skall jag mysa med dom som är vaken!

11 december 2009

SIMON 10 ÅR



Grattis våran älskade Simon på 10-års dagen!!!