03 oktober 2009

Här bor vi!!!



































Lovade här tidigare lite bilder från huset där vi bor här nere på kroken så nu är kamera batteri laddat och bilderna på plats.

Börjar med lite bilder på själva huset och runt omkring (pågår just nu städning av allt skrot som blivit både här och där och saker man samlat på sej så den blåa continer ni ser är snart full) finns mycket skrymslen och vrån bådde här och där här ute på gården. Men nu är det slut sparat, i dag åkte utemöbler och grill in också för förvaring under vintern.

Sen när man kommer in kommer man in i Pippi Långstrumps hus känns det som, såna här tråkiga pastell färger lite här och där... mintgrönt typ i lilla hallen när man kommer in och trappen upp...

Följt av hallen då när man kommer in till vänster. Denna vita ljusa hall och pojkarnas lekrum var en gång ett helt endaste stort rum. Men när vi flyttade hit i februari för så där en åtta månader sen gjorde vi om det och satte upp en vägg så att vi fick lekrum till pojkarna och nyttja den ena delen mer som en hall. Men känns dumt nu med denna tapet, vit. Ja dom är ju allt utom vit nu... men så får det vara så länge. Golvet ni ser är sen min svärmor bodde här då bekostade hon det och my darling la in det åt henne med hjälp av min far. Så golv lades då i det som var ett endaste stort rum och i kök och vårat nuvarande matrum.

Nästa steg rakt på från hallen kommer man i tv rummet, där har vi också tapetserat om (tänk vad bra det är med rea på söderlunds, vid det där tillfället som var man fick fylla en påse med tapetrullar för 99 kr om ni minns det)gjorde fondvägg och även där vita ljusa tapeter och dom är inte vit och fin längre heller. Men vad gör väl det. Här myser vi på kvällarna och dagtid rullar mest musiken på i ett endast dunka dunka. Skulle vilja ha ett nytt bord där inne men ja, man får ta det lite nu och då. Ja menar vi prioriterade soffan i stället det är ju endå där man skall sitta och tven den har man som så många andra på avbetalning. Fan den har väl gått sönder innan den ens e betald... en gammal bokhylla som jag har på förvaring mest åt min mamma då hon inte hade plats för den (nu i skrivandets stund så vet jag inte om den är med på bild, men hennes bästa vän som dog i cancer för några års sen Karin hennes man som gjort den och hon vill ha den kvar som ett minne från Karin) sen har vi ju bonden nr två också i vardagsrummet näärå dåligt med alkohol i denna bar grabbarna brukar ha koja där bakom fick den av en vän till oss, tack snälla för den. Tänkte det är väl synd kasta den... men vi skall på med färg något tag på den.

Vidare från våran hall och till höger kommer man in till köket, ååå hej kom och hjälp mej vilket jävla kök tänkte jag säga... nu har vi gjort lite förändringar där också. Vi har gjort valv (ja vi fick hjälp också att göra det, snälla kompisar som kan) sen gjort öppning då som en disk rätt in mot matrummet. Matrummet var för när svärmor bodde här vardagsrum. Dom hade ju köksmöbler i själva köket vid fönstret ut mot altan och kylskåp och spis mot våran serveringsdisk. Men vi valde att göra så här i stället. Du må tro vad jag blev förvånnad när jag kom hem, hade varit med grabbarna på kyrkis (huua jag som inte ens är troende, inte då på nån sån där filur i varje fall) men kyrkis e skoj för kiddsen. Ja men hur som helst när vi kommer hem då står darling med motorsågen mitt i köket och gör den här serveringsöppningen man kände bara va fränt! Motorsågsmasakern liksom, närå det gick inte med nå annat. I ju för friden timmrat han upptäckte ganska snabbt att någon annan såg ej gick att använda. Men förändringar skulle jag vilja göra mer i köket... vilken dröm byta ut skåp och luckar och göra det lite bättre än så här. Inte nog med det så har ju Emil gått lös på ena luckan där som vi hade kastrullskåp för och brytit sönder den luckan så nu fungerar det skåp som koja också. Säger ju det Pippi Långstrump hus :o)
Nä men vore skoj i varje fall, finns ju begagnade kök till små summor hittade ett jätte fint här under sommaren på blocket, tusen spänn om man plockade ner det själv. Så det är ju inga pengar så heller och jag kunde gärna hoppa över pizza och lite godis för att kunna köpa det. Nåja vi får väl se till vinternet...

Upp mot övervåningen, blunda för färgen ha ha och ledstången (så går det när man har fest och skall leka Herr Nilsson i den) uppe har vi frys och kylskåp (svärmors) men tror hon aldrig får tillbaka det för det är bra att ha, sen kommer man in i en stor hall och från den hallen finns öppningar åt höger och vänster. Vänster kommer man till toa och dusch knäppte inget kort där då för tillfället för det var upptaget både här och där.

Sannas rum till vänster, ostädat och ett riktigt tjejrum. Soffa från en familj o vän, hylla som hon har spel och div saker på. Skrivbord med data (snacka om glad hon blev när hon fick den när hon fyllde år när vi var några som samlade gaderob och någon till hylla och sen har hon sovallkov då, svårt att knäppa och det ser ut som en enda säng eftersom hon haft kompis här i natt.

Rakt på från Hall där är Emma och Oskars rum, finns inte så mycket att säga om det leksaker mest överallt.

Sen vårat obäddade sovrum, orkar aldrig bädda sängen (ååå det påminner mej även från kåken när jag satt, orkar bara inte bädda men här gör man som man vill inte där då fick man varningar) och till vårat rum är det också sovallkov där Emil har sin säng och till sist det nya rum vi gjorde ordning åt Liam, blev ljusblåt det med. Tog färger man hade blå och vit och blandade till. Matta har vi ännu inte lagt då ekonomin säger nej inte nu, se om det ens blir i år. Knäppte inget kort där heller nu för Liam låg då vid tillfälle och sov.

Ja så här bor vi lite och trivs himla bra också, älskar ju att fixa och renovera och trixa men kan ta tid samtidigt det kan gå himla snabbt!

Tack för att du tittade in hos oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar