29 januari 2010

Helg!

Ja då var helgen här och det har varit en tuff tid som jag kommer att blogga om lite längre fram när jag så att säga.

Som sagt helg igen och i helgen är vi barnfri helt och det hela helgen också... inte så stora planer mer än att åka till Bollnäs en vända i morgon på dagen det är väl allt. Annars tillbringa tiden med att få lite saker gjorda och två långa sov morgon.

Usch börjar bli bra less på vintern också... men det roligaste av allt är väl skoter åkning i varje fall. Älskar allt vad skotrar, fyrhjulingar och åka i skog och mark heter så himla skoj så det finns inte. Det tror jag folk tycker också, för man har tröttnat ringa in om bilen nu ringer man in om skotern i stället. Men inte gör det något är bara ringa på det... se vad den ringer om sedan. Så det är väl bäst att inte gå för fort också om man är ute på och hålla sej till höger inne på ica.. ha ha.

Här har Liam just somna och Sanna är på väg hem från skolan och Emil på dagis så just nu är det rätt tyst bara magen som skriker "ge mej något att äta"

Fått papper också nu till läkaren med Emil för koll av öra innan insättning av rör så nu börjar det röra på sej, skönt han skall få sätta in röret igen. Första året med rör fungerade ju så himla bra och nu har han haft öroninflammation två gånger på 1 1/2 månad men skall vi bli bättre nu.

Fick göra en pause med blogg här... var tvungen på banken och ica medans Sanna kom och passade sin lillebror en stund så nu har man också ätit god lunch från Ica himmlar va gött det var någon räkgryta och ris och sallad till det så nu är man mätt och klockan går fort.

Nu blir det kasta in några räkningar och hämta Emil på dagis till två.

Ha en härlig helg på er så ses vi snart igen!!!

(ja ja ja jag skall försöka blogga oftare, efterfrågan är stor)

27 januari 2010

010126

Saknaden är enorm våran Ängel!

23 januari 2010

Trött!

Lördag klockan tre och det känns som tre på natten för så trötta är ögonen... inte ens kaffe hjälper.

Se om det blir en liten åktur på skotern i kväll kanske man piggnar på av det då, se om någon mera "galning" ringer till polisen om det också. Nu har somliga tröttnat på att ringa om bilen om olovliga körningar (kanske har det gått upp ett ljus för somliga) och inte fungera det att ringa om hastigheten heller och inte om alkohol påverkan heller. Så då hittar man på något nytt och tar skotern i stället, ha ha lika tröstlöst det med. Äre inte bättre att ringa på dom som verkligen kör utan behörighet eller som faktiskt kör alkohol/drogpåverkade. Tycker att ringer man in om saker som inte stämmer så kan man ju sabotera polisens jobb också för dom kan ju behövas där någon kanske gör som exempelvis rattfull i stället. . Hmmm ja nää inte bra. Trakasering i högsta grad!

Men hur som helst så är det Lördag och man vet inte riktigt vad man skall hitta på för något nu. Borde varit på en tur till ica men man skall hitta orken och lusten också. Sen försöka komma på någon mat också. ÅÅåå det är inte det lättaste och inte det roligaste heller.. synd att inte luft mättar magen.

Nej läre röra på mej lite innan jag somnar *gäsp*

22 januari 2010

Facebook!!!

Ja vilken människa, men nu hoppas jag att man är av med i varje fall. Trodde man blev vän för att man var vänner med varandra där jag men så var det inte. Du gjorde ett sånt misstag så det gjorde att många andra fick åka där i från också p.g.a dej. Men det blir svårt när man skall göra gissa leken.

Så det blev så här. Mycket starkt misstänkt, ja skulle kunna säkert göra det så där halv falsk, personer som aldrig skriver något, personer som aldrig gillar något, personer som aldrig är in och skriver något alls, personer man känner mycket lite och som man igentligen inte vet så där värst mycket om o.s.v dom ficka ryka dom. Tyvär blev det så p.g.a en endaste falsk människa som på ett mycket löjligt sätt som inte ens vet vad det handlar om eller vad som ligger bakom som absolut inte vet nå var tvungen att ställa till det. Men det var mej en vidrig falsk vän ute för att kolla och utnyttja o.s.v nä såna behöver jag inte bort bort bort... usch trökigt!!!!!

Men så blev det!

21 januari 2010

Vink vink!!!

Här är jaaa!!!!

Ja inte har jag då slutat att blogga inte, bara varit så fullt upp. Tänkte bara säga att jag skall blogga lite i kväll, men kastar in en vink och talar om att jag finns och att vi ses i kväll!

13 januari 2010

112!!!!

Hua vad rädd vi var i går kväll oj alltså... riktigt rädd och riktigt otäckt var det.

Kiddsen somnade tidigt i går kväll och fram emot tidpunkt vi själva tänkte hoppa i säng så vaknade Liam jätte varm o.s.v han fick naturligtvis komma ner och kollade temp och den låg på runt 39,5 trött var han så jag tänkte men då får han Ipren så då fick han det de gick några minuter så började han hålla på med sina öron och blev lite arg och låg och sparkade med benen och fäktade på och höll på med öronen och runt om öronen. Tänkte nääää nu har han öroninflammation igen och örvärk då. Men han börja klia i ögonen runt näsa och lite här och där.

Så vi tog honom och gick inte till köket och båda säger, men du hur han ser ut. Titta vad det blåsar upp på han. Det såg ut som om han ramlat i brännnäslor det här vita som blir och svälld. Han klia som tusan och det blev mer på kroppen och överallt, ringde 1177 plats ett i kön. Vilken tid, Liam blir sämre börjar klia ännu mer och kroppen täcks av dessa vita stor blåsor och han sväller i kroppen och börjar klia på halsen och intuti munnen. PANIK!!!!!! 112 blev samtalet och ambulans fanns i Edsbyn så jag pratade med 112 med alla uppgifter plus jag fick prata med akut sjuksköterska och panik ja ni måste skynda er han kliar så i munnen och halsen... det måste gå fort skrek jag!!!!! Ambulansen rullar ner för backen här och dom kommer in. En allergiskreaktion, han får tio tabbleter betapred här hemma med Ambulansen och vi packar ordning lite medans dom har kontakt med akuten i Bollnäs. Ambulans två tillkallas och kommer också på platsen och dom kommer göra följe åt i fall att det händer Liam något yttligare i Ambulansen och två personal vill vara med mej och Liam där bak.

Litet hjärta, vad rädda vi var. Lämnar gården med blåljus och man kollar puls och satraktion det ser bra ut. Tycker vi åker så fort och man kollar ständigt honom som börjar bli slö och trött och stirrar mest. Åååå om vi kunde vara framme!!!

I söräng försämras han, han syresätter sej dåligare och puls sjunker... ambulansen passerar sörängsmarknad i 230 blås och ambulans ringer akuten igen och berättar han är sämre och narkos kallas till akuten och medicin läkare står redo och ambulansen redo ge honom något om han blir lite sämre. Han ändrar färg på fötter och sväller mer i händer o fötter. Usch pankik!!!!

När vi kommer ner möts vi av läkare och personal, redo ta hand om honom. Han får andas i mask och får mera betapred, tavegyl o.s.v och så småningom så förbättras han. Hans kropp är i stället röd och det ser ut som om han skulle bränt sej i solen och han börjar röra på sej och klättra och ser klart bättre ut. Observation ett tag och samtal med läkaren Peter Hammarström (underbara läkare) sen får vi åka hem med lite medicin hem i fall det blåsar upp igen den kommande stunden och dagarna.

Orsaken till detta är IPREN som han regerade så på, för tidpunkten då han fick juice att dricka och tiden tills detta är för lång och Peter säker på IPREN så nu blir inget mera ipren i detta hus och försäkerhets skull så inga jucie produkter.

I dag mår Liam bra och ligger för tillfället och sover middag!!!


Lilla prins vad du skrämmde oss!!!

12 januari 2010

Oj då, vips så var den tillbaka!!!!


Nu händer saker, stegen kom tillbaka gjorde den och det är jag inte sen med att tala om. På samma plats den försvann så var den tillbaka och där personen i fråga förvarade den fanns där ingen stege längre.

Så det känns bra att stegen är tillbaka, det är ju endå svärmors stege sen hon bodde här i huset och den kan vara bra att ha.

Se om även taket kommer till sin rätta ägare också.

11 januari 2010

TJUVAR OCH BANDITER!!!



Jaha då det var det man förstod, folk som bara hatar tjuvar och banditer och tycker stölder e det värsta som finns och jag vad mer behöver jag säga, man säger sej följa lagens långa arm och vad gör man själv??? Jo man tog vårat tak och våran stege och förvar det dessutom det på sin gård.

Så jag kräver att våra saker skall tillbaka!!!!! Trodde ni var duktigare än så men där döljde sej många lik i gaderoben är resten sant också kan man ju då undra (?)

Bedrövligt!!!!!

09 januari 2010

Nya prylar!





Känns ju lustig utan pengar och så blev det lite nya saker en då...

I går bytte vi åt oss en skoter en Polaris, ååå jädrar vad skoj! Lika roligt för dom stora som små och jädra vilket drag! Love it!

Ååå i dag så fyndade vi på erikshjälpen hade presentkort kvar där och då blev det denna möbel, så nu har datan flyttat i från matrum till vardagsrum och det blev perfekt. En massa förvaringshyllor och ett skåp där under.

Annars har vi det bara lugnt och skönt och bara njuter... åååå underbara familj!

07 januari 2010

Härlig berättelse!!!










Denna hund föddes på julafton år 2002. Han föddes med bara 2 ben --
Han kunde naturligtvis inte gå när han föddes. Hans mor inte ville ha honom.

Hans första ägare trodde inte att han skulle överleva och han tänkte avliva honom.
Men så träffade sin nuvarande ägare, Jude Stringfellow, hon ville ta hand om
honom. Hon blev fast besluten att lära och ta hand om denna lilla hund och få den att gå själv ..
Hon gav honom namnet "Faith".

I början satte hon Faith på en surfbräda och lät honom känna rörelsen.
Senare använde hon jordnötssmör på en sked som lockbete och belöning för att få honom att stå upp och hoppa runt.
Även den andra hunden hemma uppmuntrade honom att gå.
Otroligt, och efter 6 månader, som ett mirakel,
hade Faith lärt sig att balansera på bakbenen och hoppa och gå framåt.
Efter vidareutbildning i snön, kunde han gå nu som en människa.

Faith älskar att gå runt nu.
Oavsett var han går, lockar han folk till sig.
Han är snabbt på att bli berömd på den internationella scenen och
har förekommit i olika tidningar och på TV.
Det finns nu en bok med titeln "With a Little Faith" som publicerats om honom.
Han har även att visats i någon av Harry Potter-filmerna.

Hans ägare Jude Stringfellow har gett upp sin lärartjäns och planerar att ta honom runt världen för att predika att:
"även utan en perfekt kropp, kan man ha en perfekt själ ".

I livet finns det alltid oönskade saker, så för att må bättre behöver du bara se på livet från ett annat håll.
Jag hoppas att detta meddelande kommer att medföra ett nytänkande för alla och att alla kommer att uppskatta och vara tacksam för varje vacker dag.
Tron är det ständiga beviset på styrkan och undran om livet.

06 januari 2010

Made By Me!!!

















Kunde ju inte bara låta bli att beställa två par mudd jeans av Made By Me (Madde) är ju helt galen i Jeans jag och detta är det snyggaste jag någonsin har sett och då försöker jag ha full koll på det mesta vad gäller Jeans. Ååå detta är ju nå så oherhört tufft!!!!

Så himla super läckra så det finns inte, kolla in alltså!!!! Å varje muddbyxa unik!

Emils byxor är det en hammare i fickan och spikar efter benen och Liams byxa en skiftnyckel och muttrar på benen!!! Sen deras bokstav bak på byxan som står för deras namn.

Riktigt grabbigt och detta passar dom båda grabbarna till hundra procent och kul att hon lyckades välja just det tema till dom när dom båda bara älskar verktyg och kan hålla på med det ofta, mycket och länge!!!!

Ja du är så otroligt duktigt Madde och du kommer nå så långt!!!!!!

Så besök hennes blogg om du aldrig har gjort det på:
http://madebymadeleneeriksson.blogspot.com/

05 januari 2010

Vet inte!

Men nu står det still, vet inte vad jag skall blogga om!

Står alldels stilla i skallen och dålig fantasi och ja nej jag vet faktiskt inte. Tisdag i dag och kallt är det ute som betyder att är man ut så blir det fort in i bilen och väg och på sin höjd kliva ur bilen och in på ica typ. Annars är man bara inne... detta väder är inget för mej. Fryser som en liten lort typ. Så nu önskar jag mest vår känns det som, bara februri och Mars går så då finns det ju hopp i April. Nog för att den månaden kan vara lurig men det ser då i varje fall ljust ut.

Ååå inga planer för denna vecka heller, inte en endaste. Kan ju säga att man är fattig så här efter jul och nu blir det trökiga dagar fram till barnbidrag. Men det skall nog gå fast frysboxen består mest av fisk, hua men det löser sej!

Här är Liam dålig också, sådan grym hosta, super förkyld också. Endå åt han pencilin så här för två veckor sen i fem dagar mot öroninflamation. Verkar faktiskt som han har ont i öronen ännu eller igen. Så vi får se hur han är på torsdag om man får väg igen... Emil är faktiskt inte nå förkyld nu och det verkar ha gett med sej toppen på honom. För han har också varit dålig i två månader. Man kan bli galen och så tror man så här på hundrade dagen att nu blir det bra. Men då sätter det fart och tar om. Så här har det inte blivit någon svininfluensa spruta ännu faktiskt på dom eftersom dom är sjuka städigt... skulle vilja säga typiskt för öronbarn.

Tog liten tid att skriva det lilla jag skrev, får springa upp och ner för Liam vaknar och sen hade vi lite glass och popcorn pause här alla också. Förutom Sanna som sover hos kompisen Bettan i natt.

Näpp nu blire bytta rum och kolla vad är på 42" tv:en!

03 januari 2010

2010


Japp detta blir det första inlägget då för år 2010!!
Har inte riktigt fatta det där hur man skriver dessa siffror riktigt ännu, det tar liksom ett tag innan man vänjer sej vid det nya årtalet och man lär säkert skriva fel en massor av gånger innan man lär skulle jag tro...

Nyårsafton fira vi bara här hemma... jag och darling och Sanna, Liam och Emil. Pojkarna somnade tidigt och vi tittade på film och åt ostbricka och skålade in det nya året. Kastar ut ett kort på det goda vi åt blev en hel del frukt också ( men hoppade tyvär vindruver för jag tyckte dom var svindyr) Men gött va det! Se själv :o)

Annars har väl dom första dagarna på detta år mest bara rullat på här fixat och trixat en massa hemma. Finns alltid något att göra... Barnfri var vi i fredags till Lördags och vi gjorde inget speciellt, mer än att vi var till söderhamn en vända och fy fan vilket väder det var, vaaa med snö det fall från ovan. Ja man såg fan ingenting alltså!!!! Riktigt otäckt... tur vi svängde av och fortsatte på en annan väg. Allt oplogat inte en plogbil på hela vägen hem heller från söderhamn. Var som att åka på en smal skogväg med kanter åt alla håll och massa med snö på vägen. Ja det var ingen höjdar resa precis!

Som sagt annars mest tagit det lugnt tycker jag. Ååå inget har hänt heller, så lugnt och skönt och underbart så jag har bara en sak att säga nu SOV GOTT!