31 maj 2009

Å vem fan stal denna helg då???

Ja den gick ju så där grymt fort också, men snart SOMMARLOV!!! Längtar nog mera än barnen jag, ha ha. Nej men det är ju underbart att få slippa ställa någon klockan alltså, för när den ringer så har man ju lust att bryta sönder den (men det är så tråkigt sen så, eftersom man använder mobilen som kliva upp klocka också då blir man utan den, men ärligt så har det hänt) Så nu hoppas jag att det blir sommarlov. Har verkligen ínte råd attt köpa en ny telefon nu.

Yes kiddsen sover så det är bra, men klockan är ju elva ockå. Så det var på tiden. Hur tusan skall man göra för att få dom små att sova tidigt, speciellt Emil. Jaa vet han sover länge det gör han och man tänker nu skall jag väcka han. Men när Liam väl sover sin morgon middag då orkar man en då inte väcka Emil för då gör man allt annat i stället. SKÄRPNING NU !!!!!!

Inte gjort så mycket i dag tycker jag, full rulle på barnen mest. I morgon inga direkta planer heller så. Det är skönt!!!

Nej nu ger jag upp datan för i dag och allt annat också!

Hörs i morgon, kram kram!

Dolda nr, förbjud dom!!!

Hatar hatar dolda nr!!! Dom borde förbjudas!!! Svarar under inga omständigheter på det snart alls. Okej vet ja att typ myndigheter och sånt ringer, visst då svarar jag men denna helg har någon ring med dolt nr eller skyddat nr som det står ett x antal gånger och grejen är den att svarar man då vill dom inte säga nå, sjuk och slut i huvudet är då den människan!!! Så suck skaffa sej ett liv eller vad med i leken så får du leken tåla också, samma sak när man skall vara anonym. Jag ger mej aldrig aldrig!!!!
Så regel nr ett: Har man gett sej in i leken får man leken tåla enda tills det är GAME OVER!!!! Sen ger jag aldrig upp och kommer det fram sen då blir det konsekvenser, jaaaa!!!
Grrrrr!!!! Idioter!!!!

Liams fjärde tand!!!

Japp med bara ett x antal timmar från tredje så kom nu fjärde också. Så nu har han fyra små tänder varav tand nr ett är mycket finare också nu sen han var och slog den rätt ut.

Varför???

Varför får man inte säga "negerboll" ??? När man får säga "vitlök" !!!!

Nej inte god morgon!

Natten gick alldels för fort tycker man bara hann lägga sej så var det morgon. Klev upp halv sju en vända men har nu sovit på soffan en time också. Ont i skallen ååå inge alvedon,treo eller nå! Blää!
Emil och darling sover ännu också och det ser ut att bli en strålande dag. Har precis kollat av mailen men det var inget roligt där heller så. Bara en massa reklam, hur mycket som helst!
Händer i dag då? Här inga direkta planer förutom att jag skall ringa upp min syster som har ringt bara Oskar har pratat klart med Simon på telefon. Tror syster o Jens och grabbarana Loke och Vilde kommer i dag en vända och fikar för Oskar har ju fyllt år så. Kul träffa små grabbarna tusan står inte på förän det blir juli nu och dom fyller ett år. Gooo gossar! Saknar dom så! Blir så sällan vi kommer ditt för vi är så lata och bekväma i varje fall jag ooh så drygt när man inte har sitt körkort kvar längre. Så det saknar man nå hemskt mellan varven, hann ha det i elva månader innan man klanta till det.
Men det kommer väl en ny lapp något tag när man har lite pengar. Nu har Oskar pratat klart i telefon så nu skall jag ringa syster och sen ta och häva i mej en kanna kaffe känns det som.

30 maj 2009

Härlig Lörda kväll!!!

Nu är man halv seg och halv dö! Sitter och tar mej en cider och bara njuter av en underbara Lördag kväll, bara slappna av och ta det lugnt sitter och surfar runt och gurglar med min cider ha ha!!!! Love it!!
Whiii vilka ungar!!! Vad gör man!!! Sveper cidern och drar!!! Bara Liam som sover och dom andra är mer vild än tam!

Lite kort!












Lite härliga badkort, Emil och Liam badar ute i sin egna pol (hur fan det nu stavas ha ha) Liams första gång han någonsin badar ute. Han bara älskar det.
Nu somnade han, orkade absolut inge mer. Fast det blev lite tidigt ser klockan e ju bara halv sju så vi får se hur länge han tänker sova då.

Nu hör jag min darling kommit hem också så nu blir det snart grilla och det sägs det, fast e för varmt att äta är det. Men tar väl mej en bit i varje fall. Fläskfilè och klyftpotatis blide det. Så okej då, gubben som lagar mat så då får man offra sej lite.

Å ni!!! Kolla in koret här längst ner, pappa hittade det till gossen sin i dag inne på Åhlens, klart Emil skall ha en bysse och en mysse ja nog fan är han en äkta Emil allt!!!

Satan vaaa varmt då!!!!

Wiiiii!!! Vilket härligt underbart väder!!! I love it!!! Men nu inne en vända har tame tusan varit ute sen klockan tidigt med tuppen i dag men nu så in en vända, måste in och hämta lite svalare luft. Sen blir det så jobbigt åt dom små ute så.

Varit på Bollnäs markanden i dag med Emma, Sanna, Simon o Oskar. Stack på bussen klockan kvart i elva och var hemma igen vid fyra så. Räckte med tre timmar i Bollnäs gick och tittade i alla stånd (ha ha det lät ju roligt det å) men hur som helst så var det väl ingen höjdare med saker där och det tycker jag. Hittade inte nå åt mej själv och inte små grabbarna heller. Darling hittade i allafall ett skärp och barnen hittade lite av varje också så. Dom gjorde av med en hel del. Sen åkte vi lite karusell med dom och tänk jag skratta så jag höll på att bryta ihop åkte med Oskar och han skrek och asgarvade om vart annat annat och sa hela tiden: Ååå, mitt huvud!! Ja tänkt att, ja du. Men skoj hade vi. Sen så blev alla törstigt så vi gick och satte oss vid en bar inne i stan och jag och darling köpte lite bira och inget smakar väl så gott som en kall öl i denna värme! MUMS!!!!!

Nu sitter vi och gör mest inget, framför mej sitter Emma och Oskar spelar med nå kort som jag fattar halv sju av. Inte värt att lära sej heller. Liam ligger på golvet och leker. Väntar hem Darling, Emil, Simon och farfar Göran så skall vi grilla lite sen.

Kasta ut lite nice kort som vi har knäpt i dag här ute på gården, så skall ni få se en äkta EMIL. Men lägger in det i kväll när grabbarna har somnat.

Guud!!! Jag är party sugen i dag, får skylla på det fina vädret som råder över Edsbyn i dag.

Ja men då hörs vi i kväll så skall jag kasta in lite kort, nu tycker Liam att jag är super trist som inte pratar med han och bara sitter här och skriver.

Lika bra att säga det igen!!!

Jaaa vet!!! Blir säkert stavfel överallt, men jag känner så här: Ni fattar säkert vad som står en då. Så det får ni ta för min hjärna och bokstäver är inte alltid överens. Därför gillar jag sms, där blir det inte lika många fel. För den skriker rätt ut om man inte vet hur många bokstäver ett ord innehåller.

Men det är ju som sagt så "MAN FÅR VARA SOM MAN ÄR NÄR MAN INTE BLEV SOM MAN SKULLE"

Tredje tanden!

Upptäckte precis att Liams tredje tand just koommit fram. Höger uppe, har sett länge båda framtänder uppe varit på väg.Men nu var det en vass liten tand där.

Dags att sova!

Börjar bli läge för det nu som det känns, känner mej så här halvdö och totalt utslagen nu, hoppas jag även när jag lägger mej så det inte blir nå så här "myror i brallan" syndrom!!! Mohaaa!!!

Liam lär väl vakna och äta snart tänker jag och sen vill han säkert upp med tuppen i morgon men det gör inget, skall bära väg på marknad. Gud ser knappt inte vad jag skriver jue... trött? Eller?

Nej godnatt på er, får ta detta med skriva i morgon i stället ger upp, trycker bara fel!!!

Natt natt på er!

29 maj 2009

Snälla barn och likör45!!

Yes fredag kväll! Har precis grillat och ätit också men ett par kompisar och deras dotter och det smakade gött i kistan efter Mc donalds i går på lunchen! Så nu blev det en likör 45 e ju i varje fall fredag kväll och barnen är snälla. Emma, Oskar och Emil leker ute och Liam far runt här i sin gåstol.
Men börjar väl luta åt sängen för tre av dom, Emil lär väl vara vaken en stund till han som sov middag till typ klockan sex eller vad hon blev. Klockan och jag passar inte ihop alls nå bra, vet att jag kollar men sen kan jag endå inte minnas vad klockan var typ när han sov. Ghaaa vad tusan!!!

I morgon åker vi på marknaden med fyra av sex barn, små pojkarna skall var med Inga i morgon så åker vi med dom större. Har fan igentligen inte råd för vi spendearde för mycket pengar i går i Söderhamn så. Men ääää, pengar är inte allt.
LEV I DAG I MORGON KAN DET VARA FÖRSENT!!!!

Ha en underbar fredag!!!!!

Leker med kameran!!!




Ha ha sitter och matade gossen som somnade till men skulle lägga han så då vaknade han. Precis upptäckt att det är kamera på datan. Hihi... lite kul!

ADHD?

http://www.expressen.se/1.682011

Hittade ett litet roligt test jag. . . för mina tankar om mej själv har gått dit nämligen.
Testa och se du också, själv blev det sex rätt av sex möjliga!
Så ja du, vad gör man nu då. Blev ju verkligen svar på tal!

Vilken natt och rättegång!

Vilken natt, e så drygt att sova när man är vaken. Hänger ni med? Så typ har det varit i natt vaken fast en då sovit på något konstigt sätt, Liam vaknade ja du någon gång i natt och har inte en aning om vad klockan kunde vara, men hur som helst var han hungrig. Hade precis vakna så då traskade jag upp mycket snabbt så ingen annan vaknar. För det är AKUT när han blir hungrig, ha ha!

Orkade inte blogga något i går för hjärncellerna hade tagit semester. Men vi var då ner på tinget och började dagen med Mc donalds, önskemål för övriga. Sen gick vi där i från och ner på stan. Kollade in lite allt möjligt och hittade det vi sökte. Darling köpte trekvarts byxor, jeans, skjorta och linne ( e ju skolavslutning som gäller nu, underbart hatar ställa klockan) jag fynda mej också en skjorta och även den skall jag väl använda på skolavslutning (men kan ändra mej man vet aldrig :-) ) sen hittade Sanna skor och så handlade hon för sina pengar. Oskar hittade vi skolavslutningskläder också super fina och skor till han också. Så ja nog gick det pengar allt.

Rättegången var ju totalt värdelös, in där och domaren kollade så vi var där, så man kände liksom -ja fröken! Så kör dom på i vanlig ording att dom startar huvudförändling mot x. Då åberopar Advokten Carl Lindström att sin klient x har vitne som till hans fördel vill bli inkallat. Domare, åklagare och dom fyra nämndemännen godtar det och huvudförhandling avslutas och ny kallelse för ny rättegång skickas hem. SUCK!!!! Ner igen något tag, vad drygt!! Hade sett fram emot att det skulle bli klart i går men nähä då inte!
Hur som helst gick vi väl där i från och gick till E-center och handlade lite där innan vi tog bussen hem tio över fyra.

Så när vi väl hade kommit hem och hämtat grabbarna så blev det inget mera gjort, men tänkte försöka fixa lite här när dom stora har åkt till skolan.

Nej nu har vi en Oskar och Sanna som inte är speciellt snälla på varandra, ett mycket vanligt problem! Bäst att ta och gå, darling och Emil sover ännu.

27 maj 2009

Grattis älskade syster!!

Måste ju även gratulera min älskade syster här också på hennes födelsdag.
Pratade med henne i morse för att gratulera och nu hoppas jag syster att du
får en super fin Lördà.
Ses på Söndag!

Kram på rè!

Rättegång!

Nu så sover då alla barn också. En efter en, blev inte så sent i kväll i varje fall.
Liam just somna som sista man! Nu är det endast en trött mamma och pappa kvar och sängen är väl inte allt för långt borta hoppas jag.

Tar på krafterna att bo här i byn, speciellt den sista tiden. Men som ja brukar säga "man har inte förlora förän man gett upp"

I morgon drar vi till Söderhamn, rättegång där i morgon som börjar kl 14.15 där vi är målsägnande och x är tilltalad och skall ställas inför rätten. Vet inte kanske någon har läst i tidningen tror det även stod i woxnadalsnytt faktiskt. Vi köpte ju oss en hund för ja typ ca sex månader sedan. Våran Cliff, men det gick en par månader och sen blir det krig skulle man kunna säga. X ringer och säger att dom vill ha pengar för hunden. Ja heller hur sa jag, räcker väl att man betalt för hunden en gång. Men dom ger sej inte och får under en tidsperiod mellan 100-150 telefonsamtal från x med sambo och x bror som skall bo någonstans ner över Sverige. Mycket hotsamtal per telefon en mängd sparade och där polis tankat över dessa sms till deras data. Hot från x att komma upp och en dag står dom här i våran hall, då stod brandsläckaren nära till hands och tveklöst så försvarar man sej och sina barn då alla barn vara hemma och två på väg hit om bara en liten stund. X och x blir nog dom lite skraja också och sätter sej i bilen och x viftar med kniv. Ja vilken cirkus, tills polis kommer och ber dom lämna plats.
Så i morgon skall x ställas inför rätten då och vi är kallad som målsägande, så vi sticker till Söderhamn tidigt för att kolla runt lite innan det är dags att infinna sej.
Så vi får väl höras om hur det gick i morgon, Inga skall ha pojkarna tack och lov. För vi tar dom ej med ner då x uppträder mycket hotfullt.

Nepp nu ropar my darling på mej så bäst att dra, så jag säger bara ha en underbar
dag i morgon!!!!

Kram!!!!
Klockan har gått så himla fort i dag så man har inte alls hunnit mycket och grabbarna är på sitt värsta humör!!! Ingen av dom är speciellt pigga heller så, inte är man pigg själv heller.

Kontakt med kontaktpersonen i dag och halva järngänget, gick bra det med och mycket nöjd med resultat. Tänkte jag inte skulle skriva så mycket mer än så i dagsläget. För jag väntar lite på vad ni där ute har för önskemål och tackar er återigen för att ni röstar och jag kommer att uppfylla önskemål om det folk vill veta mesta om plus att även andra saker kommer att komma med.

Nepp försöka ta sej i kragen, har inte hunnit blivit någon kvällsmat ännu. Så nu blir det försöka hitta på något till barnen i varje fall. Själv blir det en kopp kaffe, för jag är inte särskilt hungrig heller, som vanligt!

Hörs i kväll!

God morgon!

Uppe med tuppen känns det som i dag, Liam vaknade strax för sex här och Oskar kom redan klockan kvart över sex, så jag vet inte vad det tog åt han. Nu sitter han och spelar wii, värkligen inne i spelens värld Oskar också.
Liam åker runt här i gåstolen med feber och förkyld. Skulle igentligen väga honom i dag men jag tycker han inte alls är nå pigg för att gå ut i detta blåsiga väder så det blir att boka om den tiden. Så han är lite piggare om man skall väg på sånt. Men som sagt får invänta till telefontiden och ringa då. Höra lite om hans mage också då han fortfarande är dålig i magen. Verkar hopplöst!!!

Så närmaste planen nu är då kaffe, så man vaknar till liv. Fixa Oskar färdig till skolan och kasta väg ett mess till Sanna som far till Gävle om en liten stund. Invänta snickare, hoppas ju att dom blir klar snart. Vill ha min egna dusch!
Bvc för att ändra om och höra. Sen kommer då kontaktperson och järngänget själv hit, se vad dom har på hjärtat då.

Så vi hörs senare under dagen, så nu kör vi så det ryker!

26 maj 2009

Kul ni kommit i gång!

Kul ni börjat rösta på lite då, tack snälla ni som röstat!

Kom igen, rösta!

Inte alltid lätt att veta vad man skall skriva om det finns ju så mycket att berätta och skriva om.
Men tänkte jag lägger till en liten röstning på det hela, så kom igen rösta du också!
Det är helt anonymt, eftersom jag inte vet alls vilka som hänger på min sida. Visst jag vet av några som hänger med. Men alla är Välkommen!

Så kom igen rösta!!!!

Grabbarna sover!!

Grabbarna är inte särskilt pigga, båda förkylda och feber. Liam sover sen halv fyra det gick omöjligen inte att hålla honom vaken! Somnade på favo stället "gåstolen" det är inte ovanligt. För har den gossen bestämt sej för att sova då somnar han bara.

På soffan i vardagsrum ligger Emil och sover, somnade typ nyss. Maktlös, tvär slocknade. Inte bra men vad gör man. För han vägrar att sova middag när man skall sova. Så nu blir han väl uppe till mitt i natten typ. Tur man är en nattuggla numera :-)
Men kanske blir någon ordning på dessa tider framöver, den 17 augusti skall dom börja på dagis som bestämt i varje fall så det känns bra. Tror Emil är i stort behov av det i varje fall, leka av sej en hög med energi!

Nepp se så Sanna har städat åt kanin nu, sen skall hon sova hos sin mormor i natt för hon är ledig från skolan i morgon och skall med mormor till Gävle och handla.
Här blir det inte så mycket mera i kväll, darling borta under dagen och Oskar är hos Simon. Se om Sanna är sugen på lite mat själv mätt på kaffe som vanligt!

I morgon väga Liam på bvc se vad han väger då, e ju endå två månader sen och då vägde han tio kilo, goo ungen våran! Sen efter blir det möte med kontaktperson och järngänget själv, mycket spännande!

Pssst, hörs i kväll va!!!!

En massa tok!

Hittade min bok med en massa tok skrivit och en del dikter o.s.v från tiden jag bodde i Sundsvall. Det var himla skoj att läsa igenom!
Hittad bl.a denna:

Sannerings specialisten

Hej!!!

Ni har missköt eder på ett sådant sett att det kommit till våran kännedom. Därför har vi gjort en utredning angående era färdigheter. Vi har kommit fram till att ni är totalt slut som människa och är en börda för andra människor!
Du har levt ett mycket händelsefattigt och meningslöst liv, som gjort att du ej är önskevärd levande. Du lider av storhetsvansinne och mytomani. Därför ska ditt liv släckas omgående utan någon som helst dröjsmål.
Vi ber er därför att sanera era skulder och ta kontakt med folkbokföreningsregistret, för att bli bortförd från registret. Om ni så önskar så kan vi ordna en begravningsplats åt er, annars så kan vi dumpa kroppen på en parkeringsplats eller valfri contaniner.

Detta beslut stöds av mänskligheten: Paragraf (RH 1993:24) i sjunde stycket.

Detta beslut går ej att överklaga!!!!

Varför???

I bland fattar jag inte att folk tycker så himla mycket och sen inte säger vad man tycker illafall till den som det berör då skall man gå en massa andra vägar och vara något i stil med anonym!!
Vad löjligt säger jag, men Edsbyn är Edsbyn och det förblir nog så! Många gånger tänker visa Edsbybor, "jag skiter i mej och själv och lägger mej i alla andra", idotiskt! Men är man då anonym då hoppas jag att den/det, han/hon, dom väljer att fortsätta vara det. För annars får man nog låsa in sej av rena ilskan, för jag är bra les och jävligt förbannad!

Tur det finns en himla massa bra folk också känner jag, ni vet vilka ni är och ta till er av det för ni är otroligt underbara!

Nu har jag en Oskar som skall spela wii, så bäst fixa med det och sen invänta Sanna kommer hem.

Sen hoppas jag klockan går fort så man kan hoppa i säng, för jag har inte typ sovit något i natt.

kram på er alla underbara människor!

Man får vara som man är!

Inte mycket bloggande i kväll, grabbarna sover borta i natt och jag är alltmänt seg.
Bara gjort ingenting och nu tänker jag sova, vad bra det är i bland med:
-Man får vara som man är när man inte blev som man skulle!

Go natt på er!!!!

25 maj 2009

Vilken dag!

Full rulle haft lite främmande nu och firat Oskar lite, sen har jag kommit på har inte bjudit alla som tänkt bjuda heller, tror man åkt på hjärnsläpp eller nå liknande. Man skulle kunna trycka som på datan rensa en massa som lagrats men lättare sagt en gjort.
Sitter och väntar på telefon samtal nu och se vad kontakt personen säger, men jag måste säga i bland händer då här mycket märkliga saker och vad tusan dom kommer i från det vette fan! Men blir då otroligt less!!! Och förbannad!
Men nu skall jag inte vara arg här inte, utan jag skall gå och se vad alla barn gör så.

Skriva lite mera i kväll skall lämna pojkarna under natten till Inga och sen får vi främmande av min f.d övervakare så. Kände vi behövde prata lite och så där, sen tror jag att jag sprungit in i en stor fett vägg eller nå!!!!!

Hörs i kväll!

Arbete fortsätter!




Äntligen måndag och både snickare och rörkrökare har kommit, nu fortsätter man att arbeta på skadan. Så nu är vi utan toalett för resten av dagen, suck! Det som också är drygt är att i grabbarnas ny fixade rum så skall den lilla lådan som är i hörnet ni ser rivas, snyft. Man skall då inte köpa tapeter o.s.v som är utgående ur sortiment. Hur gör man nu då??? Ja ja vi får se. Men så titta inte ner i backen om du far förbi, nu blir det pissa bland buskar och träd, ha ha! Ja men det är ju så, nöden har ingen lag.
Nu skall jag ta och skynda mej springa väg, i fall Emil vaknar när dom börjar härja hörde barnvakten la av.
Sen blir det invänta Inga och dra i väg på mötet med kontakt personen.
Hörs under dagen!


24 maj 2009

Duracell kanin!







Kännt mej som en duracell kanin i dag! ! Gått ett i ett tycker jag, försökt ansträngt sej städa. Men det blir ju aldrig nå resultat, gett upp med det nu. Vart ute på gården en hel del också, Emil om inte annat. Ungen älskar att var ute och nu var han så mallig för han fick Oskars cykel som han hade som sin första cykel. Den är fortfarande mycket fin så den passar perfekt, ser så gått som ny ut. Så nu anstränger han sej Emil för att försöka komma väg på den där, ja jag kan ju inte låta bli att skratta. För han blev så arg (som vanligt, tålamod lika med noll) så han bet i styret för att det inte fungerade att komma väg men i samma veva studera han tramporna väldigt mycket. Så snart cyklar han väl runt på den där...
Oskar och Sanna kom hem i dag så då fick Oskar lite presenter. Men glömde fram med kameran och när jag väl hämtade den då ville han inte vara med på bild Oskar, men jag kan ju skvallra lite av vad han fick. Ny keps, spindelmannen spel till wii, skärp, kalsonger, tokig i verktig som han är fick han det till sin samling också, halsband och armband, två filmer Hulken och Kung Fu Panda, ficklampa, cross handskar och en liten överaskning i morgon han skall få välja något kul på leksaksaffären eller om han kommit på något annat kul han vill ha under nattens gång. Så det blir raka spåret i morgon och kolla det.
Blir väl full rulle i morgon, möte på FM med kontakt person, Oskar slutar och väg med grabbarna på byn sen blir det väl kalas resten av dagen.
Nepp nu är det som så att vi skall måla, helt otroligt kors i taket. Tårtor är fixade och man har varit som en duracell kanin i dag mellan varven.
Så nu blir det måla och snacka lite med darling medans!!
Kastar ut något kort som togs under dagen, lite äta äta kort från grabbarna också.

Natt på er!

Ute i solen!

Sitter just nu här ute på altan i solen och tänkte bara skriva någon kort rad, försökt att städa lite och är väl en bit på väg, ta golven det sista man gör i kväll tänkte jag när grabbarna somnat. Emil har alltid en förmåga att halka omkull i det. . . så det får bli i kväll. Göra tårta också i kväll skall det bli.
Så nu sitter jag mest och väntar på att Liam skall vakna han har sovit ett par timmar tänkte vi skulle gå på ica och handla så fort han vaknat och ätit lite innan dom större barnen kommer hem i kväll klockan fem.

Nix nu försvann Emil här bakom boden och vad han tänker hitta på det vet man aldrig, så det blir att gå och kolla vad han gör, skulle haft en "snickerboa åt den illbating till pojk" och vips vakan Liam.

Ha en härlig dag på er!

Han drog!

Våran vove Cliff har en förmåga och bara smita i väg när han får chansen och hur han har vid sju tiden lyckades med det. Det vette fan det! Endå är det krokar på utsidan en upptill och en nertill och för att vara alldeles säker så stötar vi upp dörren med två pinnar man liksom sparkar fast. Men i dag lyckades han smit, var ju typ en månad sen sist. Precis som om att han suttit och tänkt ut en plan.
Darling skulle just ut och leta i samma veva jag gav kaninen Stampe lite mat. Då ropade jag
-Kom Cliff får du mat! Då hörde man ett yrväder som kom, så han var borta i ca 30 minuter. Men nu ligger han och sover för han hade tydligen sprungit järnet alltså. Han flåsa som en dåre!
Men nu är han inne i varje fall, får väl ja du hitta något annat att stänga för med.

Nu skall jag återgå till en kopp kaffe som precis är klar, sen tror jag att jag skall fixa och sätta upp dom nya gardiner som vi köpte till grabbarna i deras lekrum. Nå svarta med djur på, från Dollar Store.
Ett måste i dag är att städa och handla. I morgon blir det möte med kommun se hur det går (extra insatts från komunen, en liten extra hjälp som kan fixa och trixa med lite samtal o saker o.s.v) sen förbereda inför kalas i morgon åt Oskar.

Men vi hörs under dagen! Love my blogg!

23 maj 2009

SuperNanny!!


Ja nog tusan skulle man behöva en sån allt, helst nyss. En superNanny! Finns det ingen sån här i byn? Mail emotages tacksam, tillträde snarast!
Emil fortfarande vaken och det är bara några minuter kvar innan klockan slår tolv. Pigg som en lärka, och energi som bara forsar fram!
Men inte mammsen, hel trött nu. Blev inget wii spelande här i kväll, känns som om att det blir raka vägen mot sängen sen. Men vi har då suttit i soffan och darling spelat gitarr o ja tog mej ett glas vatten. Nej då en gräddkola krämigt och gott. Så jag och gossen diggade till pappas alla låtar där mammas favoriten är "Maria går på vägen"
Verkar tyst i tv rum undrar om både far och son däcka? Bäst att titta efter. . .
Men jag säger då God Natt i morgon en ny dag med nya möjligheter och omöjligheter!
Natt på er dà!

Nu är det kvällver!

Kvällver det sa Oskar när han var liten, tihi... lite kul i bland när man kommer ihåg lite såna där ord som kiddsen sa när dom var små. Sen sa han inte morfar heller på typ jätte länge, han kallade morfar för, noffa. Ja värst var det poppar upp i huvudet!
Här har jag precis lagt Liam, så han sover som en stock hoppas jag för hela natten i varje fall. Men det återstår att se, han äter ju ännu på natten en gång. Hänt ett fåtal gånger att han hoppat över. Emil, pappa Mange och Emils farfar Göran har varit upp till hundklubben en vända och tittat till. Kom just hem. . . Så det tycker Emil är kul allt vad åka heter alla fordon som finns och inte nå rädd alls ju fortare man kör och de dessto roligare tycker han det är. Just nu springer han runt och åker i Liams gåstol. Är då populär den med åt Emil när han väl har tillgång till den.
Nähä se om Emilen vill ha lite "lelle" och gå och sova nu snart då, för sen kör vi Wii så det ryker, skall spela Gitarr Hero 3 och dricka ett glass vatten eller hur... Himla roligt spel det där. Ångrar inte en sekund att vi köpte det dagarna före jul. . . Användt det himla mycket kul åt både stora som små. Synd bara att spelen är ju svin dyra. Blir nog att göra något åt spelet så man kan hitta lite billigare saker åt det. Men det får bli framöver. Lite andra planer nu framöver som jag och gubben skall på, längtar. Ringa i morgon och kolla om någon svarar. Annars kolla måndag morgon och se när det blir bestämt.
Men längtar som en tok!!!

Sovande gossar!



Ja dom somnade, gjorde en varsin flaska välling då Emil vägrat att äta någon mat i dag och Liam vill alltid ha välling och somna med den, så medans jag gav Liam sin välling så somnade Emil efter att ha ätit upp sin!
Så ni må tro att det är tyst, dett enda man hör nu det är en låt med Dia Psalma!

Regn, Erikshjälpen och arga grabbar!

Exakt så ser det ut, tänk att det alltid skall regna när man väl tar sej ut får inte vara uppehåll inte. Darling väg och hjälper en vän att bli klar med hans stuga, så jag passade på att ta med grabbarna en stund ut. Har man väl fått i Emil i vagen brukar det fungera, men blev då en mardröms resa. Gnällde och gnällde hela vägen till ica. Var tvungen väg att posta lite och handla nå få saker. Så köpte jag tuggummi ååå det såg ju Emil då så klart så det var att lura bort honom efter två bitar, för han bara sväljer dom. Hann lagomt ner för sommars backen då var han arg Emil men gav med sej för vi stannade och pratade med Mia o Mattias så då blev Emil glad när han såg Tessan. Pratade en stund och skulle gå, Liam somna och Emil arg!! Arg,arg arg!!! Jag som trodde han också skulle bli snäll då men nejhej du! Inte! Upptäcker han kastat sin napp, jippi! Vi är bara vid kägelholmen, men men fick ge han tuggummi hela vägen till erikshjälpen medans det regnade. Väl framme blev han snäll för då var det en massa folk att titta på. Vägen tillbaka kunde jag ta en båt och åka ut på Ullungen. Tveklöst! För dom här två grabbarna var så arga på varadra, ena stunden Emil som var på Liam och tvärtom. Så dom skrek dom båda till sommars spela ingen roll vad man gjorde. Men se där det började regna och dom blev blöt och tyst! Wiii regna mera tänkte jag så vi gick den sista biten i tystnad! Inte alltid man önska att det regna!
Nej ta och ta itu med lite gossar små, Liam börjar bli trött och Emil lika så men han vägrar sova Emil och nu vägrar jag lägga honom lagt han sex gånger redan och han bara kliver ur sängen. Så nu får han vara vaken. Så e det... i kväll blir det spela Wii och koppla av med en cider!

Hörs senare!

God morgon!

Fast det är en stund sen man klev upp, tror hon var kvart över sju eller strax efter. Liam tyckte det var dags att gå upp, men var bara vaken en en time sen så somnade han om (vad han nu skall vara bara vaken en time för)
Passade på att fixa lite disk efter att ha klät och gett honom välling, sen tog jag iuti med skafferi. Man kunde inte ens komma in, har ett sånt där gammalt ett som man går in i och det har en väldigt förmåga att bli ett skafferi där man har allt från varor, hund o katt mat, pantflaskor, skruvar, mejslar och allt annat som man inte har lust att ha framme. Så plockade ihop och la fint så man kommer in och lyckades samla ihop två säckar med pantflaskor. Ja man borde skämas, blir blir lätt så.
Nu blev jag så här akut trött så vi ni, lägger mej på soffan ett tag.
Inga direkta planer för dag, hade men kom på att våran vagn till grabbarna är ej hemma och Inga jobbar så vi kommer nog inte så mycket längre en ut på gården. Men skall kolla av i fall hon är hemma typ på lunch.

Nej nu somnar jag, hej på en stund!

22 maj 2009

Bil, gråt och skrik!

Jupps var en tur till dalarna, fyndade lite smått och gott bl.a en matta som jag tittat på länge till
vardagsrum, gardiner till grabbarnas lekrum, nytt underlakan till våran säng, lite presenter till Oskar som har fyllt år idag. Ja blev lite sånt där smått och gott! Inga kläder ens, otroligt det!
Men går bra så länge man inte går in på någon sån affär.
Stack i morse klockan nio och var inte hemma förän strax efter fem, men kul hade vi!!!

Kvällen har varit hopplös här hemma, gråt och skrik bland små grabbarna så man kunde bli tokig för mindre!!! Typ så hade man lust att själv bara gräva ner sej! Ha ha... Nej men man blir alldels döv i öronen och trött i huvudet. Vet inte vad det är med dom mer än att Emil är på sitt krigshumör, bits har han börjat med. Han bet Liam i tån i kväll när han åt välling, förkyld har han blivit Emil och dreglar som ett vattenfall. Liam något förkyld också tycker jag, men han håller på så mycket åt öronen så det. Får nog väg med han på Måndag om han inte är bättre.

Så ja. . . Men sent om sides somnade dom i kväll också, Emil halv elva och Liam halvtio. Så ja det blir inte så mycket mera gjort i dag.
Se om det finns något gott att äta innan man lägger sej, för det har man då alldels glömt bort i kväll att man skulle ha gjort.

Så jag säger God natt och sov så gott!

GRATTIS VÅRAN ÄLSKADE OSKAR!


Grattis våran älskade Oskar på 7-års dagen!!! Hoppas du får en härlig och fin födelsedag. Vi ses på Söndag kväll.
Massor av födelsdagskramar till dej våran kille!
Kramar från Pappa Mange och Mamma
Dina syskon, Sanna, Emma, Emil, Liam och Simon

21 maj 2009

Wallander!

Är det möjligt? Jaa tydligen, vi hyrde film i dag på Ica någon nyhet med wallander någon som vi inte sett. Men grejen är den att det är väl första filmen man ser för i år. Otroligt! Man är liksom ingen tv människa precis. Jag om någon i denna familj har då myror i brallan alltså, att det skall vara så svårt att sitta still. Fattar inte, bara kryper i kroppen direkt och koncentration vad tusan är det när tankarna bara flyger i väg. Funkar liksom inte, men gick bra i kväll. Gjorde i ordning på begäran av Sanna lite grönsaker, chips och dipp och lite karamellkungen små godis på det. Satt och åt lite av det, men jag är så rädd att få ont i magen för jag har haft det lite till och från i maggropen känns som galla men känner endå inte igen dom symtomen vet inte magkatarr eller nå kanske. Nja vet inte, men man blir lite rädd för att äta. För ha ont i magen är ingen höjdare, så jag höll mej till det i föra inlägget 45:an, jaha e ju bra det tänker ni då med lever förändringar. Men ja ja. . . gilla läget. Avkopplande om inte annat bara sitta i soffan och varva ner, det är 45:an bra på.
Nix pix nu skall jag studsa i säng bara darling är färdig på toa så. I morgon skall vi åka till Falun, Borlänge och det en vända under dagen, sticker vid nio tiden. Se om man hittar något fynd, Sanna är ute efter avslutningskläder till skolan, men hon hade gjort upp något med sin mormor också så. Ja ja hur som helst, sticker då från byn under dagen i varje fall.
Passa på att ladda kameran under natten, ett tag sen man fixade med lite kort och så där.

I morgon för den delen fyller våran älskade Oskar 7 år, oj så tiden går. Grabben våran! Den 22 Maj 2002 föddes han med planerat snitt i Uppsala eftersom jag gick på behandling under graviditet. Så i vecka 36+0 kl 9.02 kom han till världen 2400 gram tung och 48cm lång. Men väldigt svårt att andas dom första två veckorna, då låg han med CEPAP och kuvös, anledning tror man var att han var mera för tidigt född en så man gissade på 34 35 veckor, men efter två veckor åkte vi hem med honom.

Nej nu ropar darling så det är lika bra att stänga av datan och gå upp, i morgon är det en ny dag. Med nya möjligheter.

God natt på er!

Likör 45 och kebabtallrik!

Yes har precis ätit kebabtallrik bestämde oss för att göra egen sån, men skulle tro det är första gången vi gör det. För det blir mer att man beställer annars, men det var super gott att göra ordning själv också. Men blev så det räckte och över en då, ovanligt? som vanligt, man gör alltid för mycket och så sparar man för att man tror att det skall bli uppätit men nejhej då, då står det i kylskåpet och blir inte alls så som man tänkt att någon skall bli hungrig och äta upp det.
Har varit och lämnat Emilen hos Inga, fan så det regnade när vi gick dit hade precis hunnit gå i typ tre minuter och så började det. Hade bara enkelvagnen med för Emil älskar att gå så då fick man bära på han så vi turades om med det. Men var typ pissblöt i varje fall när vi kom fram.

Men nu mätt i magen och hemma i varje fall, sitter vid datan och tar en likör 45 fanns en liten skvätt kvar sedan festen så då blev det en sån.
Nu har jag en arg Liamkid bakom ryggen så bäst jag klickar på "publicera inlägg" för annars blir
inte det allas nå bra varken för Liam eller bokstäverna här. Dom börjar hoppa runt.

Hörs senare!!!

Det svåra att vara förälder!

En dag när våra barn blir stora nog för att förstå den logik som styr föräldrar ska jag tala om för dem att :
*Jag älskade dej tillräckligt för att tjata, för att få reda på vart du skulle, med vem och hur dags du skulle komma hem...
*Jag älskade dej tillräckligt för att låta dej snava, falla och misslyckas så att du lärde dej att stå själv...
*Jag älskade dej tillräckligt för att hålla tyst och låtad dej själv upptäcka att din nyvunne vän var falsk...
*Jag älskade dej tillräckligt för att stå och vaka över dej i två timmar medans du städade ditt rum, ett arbete som hade tagit mej en kvart...
*Jag älskade dej tillräckligt för att strunta i att "alla andra får! ...
*Jag älskade dej tillräckligt för att inte tolerera näsvishet och dåligt uppförande...
*Jag älskade dej tillräckligt för att tvinga dej gå tillbaka till affären med en chokladkaka med ett bett och erkänna "jag har stulit den här" ...
*Jag älskade dej tillräckligt för att räkna ut att du ljög om att skivan inte var föräldrafri och sedan förlåta dej för det, efter att ha konstaterat att jag hade rätt...
*Jag älskade dej tillräckligt för att acceptera att du är den du är och inte den jag ville att du skulle var...
*Men framför allt älskade jag dej tillräckligt för att säga nej när du hatade mej för det
och det var det svåraste av allt...

20 maj 2009

Kung Alkohol!

Kung Alkohol jag är älskad atav alla min näring och mitt leverbröd är att se människor falla.
Prins ångest är min äldsta son, om honom är jag väldigt mån. Han retar varje liten nerv, han retar människan till fördärv.
Ångest, ångest kittla på snart stackars människa till mej gå. Står ej ut med verlighet, livet i en enda smet. Kom kom då och smaka på vad jag har att bjuda på. Snabbt den rinner
ner för strupen, åh den lilla beska supen.
Drick och känn dej evigt ung. Drick och känn dej som en kung, ut och härja slås och dräp. Verklighetens slit och släp. Låt nu blodet fritt få flöda känn att du vill ut och döda tiden som så sakta går tiden som ger öppna sår.
Sliskande slaskande människa där jag er enda frälsning är för kung är mäktig och har makt och runt om er mitt nät jag lagt.
Så säker går jag på er stig för ingen har mod att föra krig mot mej som alla hinder tål.

Så sant jag är Kung Alkolhol!

Vilken dag!

Ja tror att det har då gått för ett i ett i dag, nu typ har man riktigt hunnit sätta sej. Borde igentligen tagit och fixat ordnig lite här hemma, men nix pix ingen lust. Så det blev datan i stället en vända.
Klev upp med tuppen i dag, väckte Sanna och my darling efterstund ( Liam är en riktig morgon kille, aldrig längre än halv sju, men i morgon tar jag sovmorgon) Sanna åkte till skolan vid åtta i samma veva som Liam somnade brukar aldrig orka längre än ett par timmar så här på morgonen. Blev en time framför datan i morse, surfade runt både här och där.
Vid halv tio kom Anders o Maggan (världens underbaraste människor) ville ha lite hjälp av my darling så han och Anders drog i väg och jag blev sittande med Maggan och snackade allmänt om både det ena och det andra. Sen hade jag ett möte i dag klockan elva så Maggan blev kvar här med smågrabbarna, mötet gick snabbt så jag var tillbaka efter en halvtime, möte gick för en gång skull bra. Tänk att det kan lösa sej att få ett raseriutbrott i bland! Va gör man, man är inte mer än bara människa. Men som sagt det gick bra. Hemma var det full rulle, farmor kom och kidnappade Emil han skulle vara där i dag eftersom my darling hade massor att göra och jag skulle till Bollnäs på röntgen. Darling blev sen hem så man kände lite panik, kunde inte gärna ta med Liam ner på röntgen. Men då undrade Maggan om hon fick låna hem Liam en stund så då tackade jag ja till det.
Sen bar det av mot röntgen och bollnäs, my darling hängde också med.
Röngen gick snabbt en då tycker jag, fick dricka kontrast i 30 minuter och halvtre kom jag in till röngen och den tog 30 min den med så jag var klar redan tre. Var lite otäckt när dom även skickade in kontrast i armen, vilken värme det blev tur dom tala om det annars skullle jag ha fått PANIK!!! Men det gick bra, se när hälsocentral medelar svar sen.
Tog rakten hem!!! ;O)
Darling drog väg och hjälpte en vän att bli klar med stugan och jag tuffade väg och hämtade Liam hos Maggan och Anders. Hade gått så bra så, men det vet jag för hon och Anders är underbar med barn. Finns inga jag litar på så mycket som dom och Inga. . . NI ÄR UNDERBARA!

Stannade där ett tag för att prata lite och fick telefonsamtal som tog en stund, har nämligen som kanske inte alla vet en kontakt person för att göra livet och dess frågor lite enklare, insatts från kommun. Funkar bra verkar det som hon hjälper till att förmedela lite olika bitar mellan olika ställen. Då det uppenbarligen inte fungerar med normala samtal till alla och man har ett humör som skulle kunna få en att se svart rakt av!

Sen bar man väg till Ica både blöjor och barnmat var slut så det var ett måste, sen kom Emil hem också runt halv sex och sen full rulle tills dom somnade vid åtta respektive nio.
Så det har liksom varit nå hela dagen, nu skall jag försöka äta lite!

Hoppa i säng snart också, trött och slut i kropp och själ. . Men först mysa med darling ett tag det är ju endå helg helt plötsligt, så jag har hittat en BACARDI BREEZER som stod så ensam kvar så den skall jag ta och vila ögonen på tv en stund innan sängen.

Men lycklig över min underbara familj som är mitt allt och dom jag älskar!

Full rulle!

Ja lever i varje fall efter en sån här dag, full rulle till fram tills nyss. Skriva lite om dagen i kväll när grabbarna lagt sej. På återsende!

19 maj 2009

Upp och ner!

Ja här har det då varit upp och ner vill ja lova, ingen ordning alls på klockan i dag inte. Grabbarna sovit super tokigt i dag, Liam vakna sex, somnade klockan åtta igen. Halv tio då vaknar Emil för dagen och Liam strax efter igen. Sen somnar Liam kl ett och sover till tre. Klockan halv fyra somnar Emil och sov till halv sex, halv sex då somna Liam och sov till halv nio. Nu sover Emil sen tio över tio och Liam ännu vaken fast klockan är halv tolv.... Wiii säger ja bara och hjälp. Känns som om att snart skall man upp igen.
Tror jag blir vaken i natt, känns så blää när man hinner somna och så ringer klockan och man tycker att vad tusan man har inte hunnit att sovit ännu. Men blir väl sova en vända i varje fall.

Bollat lite med myndigheter i dag å då blir man väl inte annat än trött, kan inte fatta hur dom tänker i bland. Eller om dom inte alls tänker. Verkar så också många gånger, skall då väg och träffa en i morgon ur lag "myndighet" se hur det går då.
Sen bär det av mot Bollnäs, tid klockan två att dricka kontrast i en time och sen röntgen i en halvtime. . Se hur det går då. Hittade ju bråck sist plus leverförändring så det är leverförändringen dom skulle kolla upp nu då.
Skulle kunna tänka mej "miljögifter" man har väl inte alltid varit så snäll så det straffas väl.

Nepp nu blir det att ge Liam en flaska välling och hoppas (för be gör jag inte, tror inte på någon gud ha ha) att han somnar.

God natt natt på er!

Tröttsamt, inget mera före måndag!

Gaaa, blää och fan! Inge mera hanverkare förän på måndag för det finns ingen rörkrökare förän då så det går inte att fortsätta. Men vi får då behålla toa i varje fall. Det gick att ha den på plats medans dom fortsätter så det är ju bra. Men less på att vänta. . . vad man uppskattar dusch nu när man ingen har.
Nej vet ni vad Emil han sover, får nog väcka honom nu trots han blir arg sen har jag en gosse vid namn Liam som inte är på humör alls han heller.

Dags att dra!

Nej! Säg då inte det!

Jag tror jag flyttar till en annan planet snart!!! Nu blir vi utan toa också som det verkar, typ allt där uppe måste komma att rivas, det läker både här och där. . . chefen kommer på eftermiddagen och bedömmer!

Det var på tiden, äntligen!

Ja vad tusan också, på fredag har vi varit utan dusch i två veckor. I dag påbörjas arbete med duschen. Golv skall rivas upp och skada skall hittas som det verkar vara, ett rör som gått sönder.
Så jag har precis kommit ner för jag har plockat bort alla saker där inne nu medans hanverkare åkte för att hämta det som behövs. Så kan undra hur lång tid detta kommer att ta innan det är färdigt att användas igen tro.
Men äntligen har det då påbörjats, huvudsaken det!

18 maj 2009

Jord, inskolning och utvecklingssamtal!


Nu har våran Emil gjort hyss igen!!! Emil i Lönneberga lär ju aldrig klå denna gosse inte. Tänkt att han hittar på något hela tiden. Sen att gjord har blivit så popis och inne för denna gosse. Det är ju otroligt! Märks när han blir tyst då vet man att nu är det något. Så då blir det att tälja en trägubbe för Emil och dörren är hasspad på både in och ut sida :O) Nerå det är det inte. Men han är makalös nu gossen. En riktig rivkatta!!

Men nu har vi fått klart, 17 Augusti på storasyster Emmas födelsedag då skall både Emil och Liam skolas in på Öjestugan, på avdelning fjärilen. Skall bli perfekt det inte minst för Emil som är så Aktiv och aldrig stilla och ett humör som inte är av denna värld. Tänkte från början bara ta Emil och fortsätta vara hemma med Liamkid men nej, vi skolar in honom också annars skall vi på en inskolning igen om typ fyra månader. Så nej vi kör på med båda, så har dom varandra också för grabbarna har blivit så tajtta och håller ihop hela tiden. Så det ser vi fram emot nu.
Annars varit på utvecklingssamtal i dag med Oskar i förskolan, det sista sen bär det av mot åk 1. Så det är alltid kul med utvecklingssamtal för det sker så pass stora förändringar från det att han börja tills i dag. Så nu hoppas jag på stora insatser på skolan då Oskar har det kämpigt och som kanske många av er känner till så har han skakningar i händer och kropp. Så men vi skall hjälpa till så gott vi kan och skolan också. Så går man in och tittar efter en bit i skolstarten och ser hur det går. Men vi tror på våran älskade Gosse att det skall nog gå bra, intresset finns och det är vi så glada för. Sen se så att han orkar också. Så det inte blir för jobbigt. Finns medicin att sätta in men det är absolut sista utvägen för dom gör så att man blir väldigt trött och då kan det störa ut skolarbetet också. Men det tar vi till hösten. För tidigt att säga, men det är ju så "har man inte gett upp har man inte förlorat heller"

Annars en super trist och dölång regning dag, man blir ju så glad vill jag mena. Gaa... vad jag hatar sånt här tråkigt väder! Vill ha sol sol sol. Man känner sej mycket piggare. Kors i taket har vi roat oss med att städa lite i dag. Känns som om att det var ett tag sen eller också är det någon här på natten och stökar till, skitar ner golven och fixar tvätt o disk. Hi hi känns som så, man hinner bara plocka i ena och komma tillbaka är det lika. Men tiden räcker inte till heller hela tiden och jag värdesätter inte städa längre. För i världen kunde jag städa ihjäl mej men tusan inte nu, omkörd av dammråttor!

Nix pix, nu blir det äta lite mat, mina mattider är inte dom bästa! Skärpning!

Men ha det så gött, gott folk! Kul att ni tittar in hos oss!
Tjing pling!

17 maj 2009

Tack för att du finns!

Jag tror att om du läser detta så vet du att det är till dej jag skriver till.
Tänk om alla var som dej, fanns det några som helst problem då??? Det har jag svårt att tro att det skulle göra.
Du får liksom en på bra humör och tänker man fel så nog får du en att tänka rätt utan att man behöver se svart det första man gör. Tycker du är en otroligt fin och bra människa en bra lyssnare som finns där 24 timmar varje dygn, dag som natt. Blir aldrig arg, sur och vrång. Lyssnar och förstår rättar en när det blir fel. Vilken tur jag hade som fick lära känna dej för första gången för sex år sedan. Du fanns där redan från första stund.
Du finns där oavsett om man är hemma eller borta, glad och ledsen, arg och lycklig.

Ville bara tala om det då jag vet att du läser denna blogg och det är säkert många fler som gör. För det är ingen hemlighet vad jag tycker.
Du och jag kan prata om allt och hur mycket har du inte funnits för oss alla i min familj. Finns liksom inget jag skulle kunna ge dej för att bevisa hur mycket jag tycker om dej och hur glad jag är att du finns.
Jag vet att du har varit så otroligt glad för min och våran skull om vad bra det gått för oss och jag vet hur besviken du varit när det gått snet och att jag svikit dej när jag mått som dåligast.
Men du finns kvar i alla fall, jag trodde man gick när det blev för jobbigt för sånt har jag bara varit med om. Men du stannar kvar när du som mest behövs.

För mej betyder du allt för du har blivit en del av mitt liv för alltid.

Tack för timmen vi pratade i kväll igen den timmen förändrar mycket för mej och mitt liv.

Jag vet att du alltid finns och jag vill tacka dej för allt!

Hata Nestlè!

Jaa det gör då Liam har börjat testa en massa olika saker nu för att få någon ordning på Liams dåliga mage då han är så lös i magen sen en bra nog lång tid tillbaka. Började med att bytta ner oss från åtta månaders välling i Semper till sex månaders välling Semper. Men inget resulat av det. Så nu tänkte vi att vi byter väl sort då och tar Nestlè välling sex månader, men gossen vägrar äta det. Det går inte . . . Totatl vägrar! Måste vara bra nog smak skillnad på dessa två produkter.
Så nu är vi tillbaka till Semper sex månaders välling. Nästa steg är att utesluta allt vad mjölk och såna produkter i välling, barnmat o.s.v. Så nu blir det väl ett helt företag. Kommer bli svårt. Finns en Välling som är mjölkfri på Ica kommer inte ihåg vad den heter, den var rätt där femtio spänn för ett litet paket. Men då undrar man ju om han verkligen äter den eftersom att han hatar Nestlè så mycket och bara älskar Semper.
Hhmm... svår situation!
Fick tid för att väga nu om en sju tio dagar någonstans, för hon undrade om vi var orolig för vikten men det känns inte som så och det ser inte ut som om att han gått ner i vikt heller så. För han vägde 10 kg för två månader sedan.
Nåja vi får väl se hur det går med denna kamp om att han skall bli bra i magen och vad han väger sen.
Nu skall jag gå och plocka ihop lite, för i dag skall dammsugaren fram. Hoppas jag :O)

16 maj 2009

Halv dö!

Halv dö! Snart hel dö känns det som, närå det är inte så illa som det låter. Men har suttit vid datan nu längen och surfat runt lite här och där. Grabbarna somnade jätte tidigt Emil runt sju och Liam runt åtta. Peppar, peppar sover dom ännu. Dom stora är ännu vaken trots att klockan är närmare elva. Men Emma och Oskar skall alldels strax gå upp och lägga sej och Sanna hon har hyrt film på statiol som hon skulle se. Men nu minns jag inte vad det var hon hyrde, minne är bra men extremt kort.
Dagen har rullat på fast man har inte gjort så mycket mer än att ägna en massa tankar då i dag, angående olyckan i natt! Så jag vill bara säga tack att du hörde av dej! Du vet var vi finns!
Annars så inte mycket gjort, kom ut på en tur på byn och landade på ica för att köpa lite av det som fattas. Annars bara varit hemma, ingen ork och ingen lust att göra något. Vi har massor att göra vad gäller renovering, städa, plocka i hop en massa saker och framför allt skulle vi behöva gå igenom vårat kall utrymme uppe. Tusan ligger en hel del där som vi inte ens packat upp sen vi flyttade ner hit till kroken. Ja gud vad saker, skall knäppa ett kort så förstår ni hur det ser ut för man kommer inte ens in. Väntar bara att lusten skall falla in och man kommer till skott och gör något.
Nix nu blir det mot en cigg och kolla vad kiddsen gör för något och se om dom har lust att gå en trappa upp och lägga sej inför natten, koka lite vatten i fall Liam vaknar och är hungrig i natt för man orkar inte gå ner heller och då är det när till badrummet där vattnet är kokat och klart.
Skulle behöva 100kg energi, men samtidigt är jag aldrig stilla heller. Sitta vad är det inte ens när man får och sitter man som här på kontorsstolen nog fan sitter man och snurrar på den också.
DAMP? ADHD? Jaa nog fan lider man av det! Till och med när man sover. . .

Såå natt natt på er! Vi hörs i morgon så skall ni få se hur våran kallskrubb ser ut. .

Kraaaaaaaam!

Bloggar som jag följer!

Lade upp några stycken bloggar som jag brukar följa, då man inte kan adresserna utan till så tyckte jag det var lämpligt att ha dom där. Tidigare haft dom lagd på favoriter. Men då betyder ju det att lånar man data någonstans och vill in på någon av dessa, då blir man ställd så då tyckte jag att då gör jag så här i stället. Så listan fylls väl på eftersom skulle jag tro.

Det är så fruktansvärt!

Mina tankar i dag ägnar jag åt olyckan som hände på byn i natt. Så alla tankar går till killen som blev påkörd då jag vet vem han är och känner killen som i fråga körde bilen.

Jag tänker på er!!!

15 maj 2009

God Natt!

Önskar er alla en riktigt God Natt så hörs vi i morgon!

HM!


Nu äntligen klar med grabbarnas sommarkläder. Tror jag har nu så att dom bör klara sej, men jag har beställt av Made By Me också ett varsitt sommarset som kommer fram över så. Sen om man dyker på något mer under sommarens gång så blir det säkert något mera. Har lite svårt att låta bli också. Blev spiderman för hela slanten denna gång typ. Men jag gillar själv spiderman också så det är väl därför men sen gillade jag dessa shorts grymt mycket. Jätte snygga och så är det så här så det ser ut som om att kalsongerna resåren sticker upp!
Snyggt se du!

Gott med grillat!

Det blev mycket riktigt att vi grillade i kväll, men orkade inte göra nå mer ansträngande än pulvermos till men det passade perfekt. För vi hade nå typ peppargrillbiff vi grillade! Så det blev toppen toppen gott! Så nu så får man klara sej för i kväll.
Emil somnade tidigt redan kvart över sju så jag hoppas han sover nu då för natten. Liam är ännu vaknen somnade till en vända men vaknade lika snabbt igen. Sanna, Emma, Simon och Oskar spelar wii, köpte lite nya spel till det. Tur tradera finns, fick tag i nu skall vi se om jag kan namnen och stava till det också. Kung Fu Panda, Petshop, Pixar Cars, winx club, Batman så nu har dom lite att spela. Wii är nog bland det roligaste man kan spela själv älskar jag gittar hero.

Nej nu skall jag ta och gå och kolla vad kidsen gör för något. Se om Liamkid vill ha lite välling.
Skall kasta ut lite kort på det som kom från HM i dag, men Sanna både jeans shorts och klänning måste jag skicka tillbaka. Blev för liten storlek. Svårt det där nu till henne tycker jag. Men skall fram med kameran och ta lite bilder på Emil och Liams kläder. Blev något sommarplagg bara. För sen är alla sommarkläder klar. Men ha något till skolavslutningen nu sen bara. Det närmar sej och det blir att köpta till det också. Men får ta det längre fram när lön kommit. Pengarna räcker inte precis så långt man vill.

Hej på en stund!

Helt underbart väder!

Efter turen på fyrhjulingen och barnen hämtas från skolan så har vi tillbringat dagen ute så här långt. Lutar åt att grilla lite här mot kvällen när my darling kommit hem. Han är och hjälper en kompis en vända så. Se om vi skall grilla lite sen. Emil roar sej med att vara ute på altan, lite rolig grabb inte bangen för något förutom en sak. Han totalt vägrar gå utan skor på både gräs och grus, helt omöjligt! Men bra också, för man vet var han är då. Prövat sätta när Emils fötter i gräset men han vägrar sätta ner dom. Hi hi . . . han ser så rolig ut.
Nej nu vakna Liamkid så bäst ja hämtar honom, han låter lite arg och kolla till Emilen på altan.

Hörs i kväll!

Glada skratt och ont i rumpan!

Men fan så kul!!!! Vilken "king of the road" satan vad kul! Vi har äntligen sökt och sökt och sökt efter att tidigare också haft en sån här exakt lika och allt som vi bytte bort för nu äntligen hittat en exakt lika dan som vi bytte till oss i går. För man saknade den andra vi hade för den gav också "glada skratt och ont i rumpan".
Begav oss ut i morse klockan åtta efter att barnen åkt till skolan och Inga kom för att vara med små grabbarna ett tag. Styrde denna underbara maskin mot roteberg och skogarna för att se vad den går för. Hamnade mot torrbergsbo i skogarna där hittade massor av små vägar och olika leder i skogen, så då fick "king of the road" verkligen visa vad han gick för. Barnsligt kul är det att åka i skogen allra helst, stenar det är hål både här och där och lutningar och allt vad en skog har att erbjuda och späningen även den att man inte vet vad som dyker fram lite längre bort. Ååå man skrattar ju så att man kan bryta i hop och när man väl kliver av sen satan vad ont i rumpan, men det är det värt helt klart! Tveklöst!
Så jag är då hel kär i denna maskin! Så två timmar körde vi i skogen i dag.
Men en sak är säker kommer bli många turer med denna maskin!

Action!

Så här lekte Emil och Liam i en halvtime i går kväll. Så himla roliga att titta på!

14 maj 2009

Sängen och Darling!

Jaaa så blir det nu strax, det blir perfekt det nu känns det som.
Alla barn sover, Emil krånglade bra länge i kväll. Men efter ett x antal gånger han klivit upp och pappa Mange stoppat honom i säng igen och efter några vansines utbrott av Emil så somnade han också. . . Så himla svårt nu när han kan kliva upp och ner! Det är ju inte så han kryper ner och lägger sej precis igen. Finns ju mycket annat tok att hittat på också.
Nepp så nu väntar sängen och darling! Han kom precis och skrämde mej så det blev en lång rad av samma bokstav.
Bäst att gå, ut på lite förmidags äventyr i morgon! Hi Hi det blir skojs det! Så håll koll i morgon på bloggen så får ni höra vad vi ägnat timmarna med efter klockan åtta på morgon. Nyfiken???
Hi hi...

Sov gott!

Vilken tur man var uppe!

Ja fy fan måste jag säga, vilken tur man var uppe! Här la vi Emil och jag tänkte då går jag upp och fixar och lägger in en del tvätt. Emil var arg när vi la honom låg och sparkade mot väggen så jag tänkte inte så mycket på ljudet.
Men vem kommer och tar mej på benet när jag står framför Oskars gaderob, om inte Emil själv. Så vilken himla tur jag var uppe! För dörren ut till trappen var nämligen öppen.
Så nu blir det grind!

Sen är han en liten Emil som lyckas med det mesta. Blir som Emil i Lönneberga haspa både på insida och utsida!

Liam 9 månader i dag!

Liam 9 månader!

God morgon!

God morgon på er!
Varit en bra natt trots att Liam har feber, men i dag ligger den bara på 38 i stället för 39. Så det är ju bra. Kanske är det fler tänder på väg??? Man vet aldrig, kan vara lite lurig dom. Så natten rullade på rätt bra. Darling var upp och fixade välling i natt, men fråga mej inte vilken tid för jag var mer sovande än vaken. Men han fixade en flaska och jag gav. Vaknade till av att Liam vände på sej och flaskan for i väg. Tänkte han skulle sluta med detta nattmål, men nix morsan och farsan glöm det. Ja ja det kommer väl något tag så, alla dom andra slutade redan någonstans vid fyra månaders ålder men denna lilla gosse har inga planer på det än så länge som det verkar.

Nu blir det fram med dammsugaren en vända tycker man bara hinner dra av så är det lika mycket hår på golvet igen. Men blir ju betydligt mindre i varje fall om man gör lite nu och då.

13 maj 2009

39 graders feber!

Jupp så ser det ut nu så här mot kvällen, Liam har 39 graders feber. Han fick det i dag på eftermiddagen. Men nu när alvedon gick ur kroppen var det dags igen för febern att stiga så nu har han återigen fått alvedon Liam och ligger uppe och sover i sin Nalle Phu säng. Se hur länge han sover. Sen är Liam super dålig i magen också, e säkert en sex åtta veckor sedan han blev dålig i magen och håller i sej ännu. Super drygt, men någon dag och någon gång under denna peridod har han varit bättre, men bara för stunden.
Så vi har rådgjort med BVC här i måndags och vi skall gå ner på 6-mån välling i stället för 8-månaders välling och testa det. Blir han ej bättre på en vecka skall vi ha någon speciell välling som inte innehåller det här skummjölkspulver och byta ut allt vad mjölk i maten heter. För att se vad resultat av det blir. Blir han bättre så är ju risken att han är laktosintolerant. Ligger ju det i våran släkt också då min syster Jenny hade det som liten men växte bort men blev aldrig fri från sin gluten utan har det ännu i dag. Så risken finns ju.

Men som sagt vi skall testa lite och se hur han reagerar på denna planering nu då.

Stampe!


Här är Simons kanin Stampe bror med Sannas kanin Sotis. Härliga små djur!

En till Kanin!

Nu kommer det snart en till kanin, det fanns en kvar av dom fyra som fanns så jag har precis ringt och tingat den. För Simon blev så jätte sugen på en kanin han också. Så då blev det en till så denna lilla kanin kille skall vi hämta efter klockan fyra.

Vilken natt!

Tror tusan det är bara Oskar som sovit bra och som en stock i natt. Sanna satt och höll i kaninen sin halv tre i natt när jag var upp och gjorde en falska välling till Liam. Så vad jag förstår så har hon vaknat och tittat till sin lille vän lite nu och då.
Emil har krånglat mellan halv tolv och tre och Liam mest hela natten. Så i dag känner man sej så där jätte pigg vill ja mena. Till och med Emil åt välling i natt har ju inte hänt sen han åt nattmål när han var fyra månader.
Så nu gäller det att aktivera sej lite, skall strax börja med en kopp kaffe se om man blir lite mera pigg.
Nix skicka barn att göra sej färdig inför skolan och ta en kopp kaffe sen.

Hörs under dagen!

12 maj 2009

Här är han!




Lejonhuvade dvärgkanin!

Nu är våran nya familjemedlem på väg hem :O) Eller ja, våran och våran. Sanna som så gärna ville ha så jag då blev det en av dessa fyra. Kommer lite bilder på han/hon i kväll :O)

Grattis farfar/pappa/svärfar på födelsedagen!

Ha en riktigt underbar födelsedag så ses vi i kväll!
Kram
Mange o Linda
Emil o Liam
Simon o Oskar
Sanna o Emma

11 maj 2009

Heja Sverige!












Fick med några bilder på en del vi beställde på Cellbes, så då blev det heja sverige, fotbolls dress t-shirt och shorts till små grabbarna och två stycken t-shirt med ugglor på. Hittade två par shorts med döskallar (gossen älskar döskallar) och ett par andra till Oskar som även my darling köpte också. Så nu inväntar vi sommaren, vore skönte med lite mera värme nu. Se om paket från HM också kommer denna vecka. Hittade även nå sommarkläder där också.

Nepp nu blir det torka håret sen dags att sova för trött trött är jag, men en då börjar det vända nu från Lördagens fest i varje fall, den tok ut på kraften. Festade till klockan fem på morgonon då gick vi och la oss när alla åkt hem.
God natt på er!

Cellbes!

Yes nu kom paketet från Cellbes så my darling e väg på ett ärende och så skulle han hämta paketet på ica, beställt nå shorts och t-shirt till små grabbarna och även till Oskar tror jag att jag hittade något. Så jag får ta fram kameran i kväll och fixa lite kort.
Så Emil han sitter här på golvet och äter lite vindruvor och Liam han sover han, somnade redan halv sex så vi får se hur längen han sover då.
Sen har dom varit här och kollat på skadan uppe i duschen så i morgon påbörjas arbete med det. Så jag hoppas det inte tar allt för lång tid, Sanna cyklade nu för att leka med en kompis och var innan det och lånade mormors dusch.

Nej nu drog Emil så det är bäst att jag gör det också!

Hej på en stund!

Väntans tider och sen Lunch!


Sitter och väntar på att någon kommer från kommun och inspekterar vårat badrum, trodde från början att mattan i dusch gått sönder därför det började att läcka vatten men nix det är ett rör. Så nu sitter vi och väntar på någon gubbe som skall kolla det och sen ta ställning då till återgärd så vi får se då vad som sägs, så jag hoppas dom kommer snart. Blir nog att vi får duscha borta i kväll.
I skrivandes stund sitter Liam och äter majskrokar och före det makarongryta så han är så fin, Emil ute med pappsen sin och fixar och trixar på gården, Sanna på väg hem från skolan och Oskar är med Simon.
Nej nu skall jag städa av Liam lite han har tröttnat på detta nu.

Hörs i kväll om inte tidigare!